Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O 'πόλεμος της αφίσας': Ο ΣΥΡΙΖΑ τις βάζει, ο δήμος τις κατεβάζει

Οι αφίσες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κατακλύσει όλο το κέντρο της Αθήνας τη μέρα ανεβαίνουν και τη νύχτα κατεβαίνουν.

 Τι λέει στο NEWS247, o αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς
Και να μην ασχολείται κανείς καθημερινά με την πολιτική επικαιρότητα του τόπου, είναι αδύνατο αυτές τις μέρες να μη γνωρίζει πως από σήμερα 13 Οκτωβρίου μέχρι και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί όλο το κέντρο της Αθήνας έχει κατακλυστεί από τις σχετικές ενημερωτικές αφίσες του κυβερνώντος κόμματος.
Το γεγονός πάντως, πως δε έμεινε στύλος για στύλος χωρίς αφίσα, προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Αθηναίων, ειδικά συνεργεία του οποίου ,από το τμήμα καθαριότητας, αφαίρεσαν τις αφίσες το βράδυ της Τρίτης, για να διαπιστώσουν πως την Τετάρτη υπήρχαν και πάλι στα ίδια σημεία.
"Εφαρμόσαμε το νόμο για την παράνομη αφισοκόλληση και τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων για το ίδιο θέμα, όταν διαπιστώσαμε πως διπλές χάρτινες αφίσες είχαν αναρτηθεί σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού και σε άλλα σημεία. Την Τετάρτη κάναμε το ίδιο, όταν διαπιστώσαμε ότι οι αφίσες είχαν τοποθετηθεί ξανά. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ελπίζοντας να σταματήσουν" αναφέρει στο News247 o αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς.
"Από το συνεργείο που έχει αναλάβει την αφισοκόλληση για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ μας ζητήθηκε να παραμείνουν οι αφίσες μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, τελευταία μέρα του συνεδρίου, ωστόσο όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές ο δήμαρχος κ.Καμίνης σ' αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις" συνέχισε ο κ.Βαρελάς προειδοποιώντας μάλιστα ακόμη και για πρόστιμα σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμμόρφωση, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δήμου.

Η συνήθης πρακτική

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το κέντρο γεμίζει αφίσες, με τον κ.Βαρελά να αναφέρεται στην πρακτική που ακολουθούν άλλες παρατάξεις.
"Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ όταν θέλουν να βάλουν αφίσες μας ενημερώνουν πρώτα εγγράφως, πως προτίθενται να βάλουν αφίσες, και για ποιο λόγο θέλουν να τις βάλουν (π.χ. Φεστιβάλ ΚΝΕ για την ενημέρωση της νεολαίας). Ούτε σ΄αυτή την περίπτωση ο Δήμος δίνει άδεια, αλλά τους εφιστούμε την προσοχή να μην βάζουν στο ιστορικό κέντρο, κάτι που γίνεται σεβαστό και έτσι υπάρχει μια ελάχιστη συνεννόηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρινε σκόπιμο ούτε να μας ενημερώσει" υπογραμμίζει ο κ.Βαρελάς σημειώνοντας τέλος πως ο Δήμος Αθηναίων έχει συγκεκριμένα σημεία νόμιμης διαφήμισης (όπως τα πλαϊνά των στάσεων) τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εφόσον το ζητούσε.
news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια