Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύνδρομο Meniere: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;


Το σύνδρομο Meniere είναι μία νόσος του έσω ωτός που συνοδεύεται από επεισόδια ιλίγγου, εμβοές, αίσθημα πίεσης στο αυτί και παροδική απώλεια ακοής.

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης μπορεί να εκδηλωθούν απώλεια ακοής και αίσθημα περιστροφικού ιλίγγου, αστάθεια, ναυτία και εμετός. Μετά από μία κρίση μπορεί να νιώσεις κούραση και αδυναμία.

Τα συμπτώματα οφείλονται σε αύξηση της πίεσης του υγρού του έσω ωτός, δηλαδή της ενδολέμφου. Τα ευρήματα ορισμένων ερευνών υποδηλώνουν αυτοάνοση αιτιολογία της νόσου. Αν και η αιτία της νόσου θεωρείται ακόμη άγνωστη, συχνά ενοχοποιούνται ιογενείς λοιμώξεις του έσω ωτός και η κληρονομική προδιάθεση του ασθενούς.

Η αντιμετώπιση

Η κατάλληλη δίαιτα σε συνδυασμό με τη σωστή αγωγή που θα σας δώσει ο γιατρός σας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων σας. Ο σκοπός της θεραπείας είναι να περιοριστεί ο αριθμός των επεισοδίων και η επιδείνωση της ακοής. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση που είναι πολύ αποτελεσματική για τη μείωση του ιλίγγου. 

Αποφεύγετε τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι ή ζάχαρη. Περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ για να μειώσετε τα συμπτώματα ναυτίας και εμβοών. Πίνετε άφθονα υγρά και χυμούς.


Πηγή: lifezone.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια