Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο "χασισοβολώνας" της Αλβανίας, η "μετάσταση" των ναρκωτικών στην Ελλάδα και η κοκαΐνη ... Louis Vuitton!!!

Η Αλβανία αναδεικνύεται σε παραδοσιακό πλέον χασισοβολώνα της Ευρώπης και η Ελλάδα στο μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο προς τον ευρωπαϊκό βορά, όχι μόνο της αλβανικής κάνναβης, αλλά και της κοκαΐνης των λατινοαμερικάνικων καρτέλ. Και η αιτία σύμφωνα με τα στελέχη της δίωξης ναρκωτικών ανακύπτει σε δύο ερμηνευτικούς λόγους.

Ο πρώτος, σχετίζεται με την πολιτικά και ιστορικά γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας ως σύνδεσμος μεταξύ της ανατολής με τη δύση και ο δεύτερος ότι επειδή ανήκομεν εις τη δύση ως μέλος της Ε.Ε., είμαστε μέσα στη ζώνη Σένγκεν. Οπότε, ενώ οποιαδήποτε εξωτερική μεταφορά από Αλβανία ελέγχεται εξαντλητικά, οι έμποροι ναρκωτικών εξασφαλίζουν χαλαρούς ελέγχους και μικρότερες πιθανότητες ανακάλυψης του παράνομου φορτίου, όταν αυτό γίνεται μέσω Ελλάδας. Το ίδιο τέχνασμα ακολουθούν και τα οργανωμένα καρτέλ της μαφίας των νοτιοαμερικάνικων χωρών, εξασφαλίζοντας αποθηκευτικούς χώρους και λιμάνια που θα μεταφέρουν με ραγδαία "μετάσταση" το προϊόν τους στις οικονομικά ανεπτυγμένες αγορές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Για το συγκεκριμένο άλλωστε λόγο ο αρχηγός της αστυνομίας εξέφρασε χθες την ευαρέσκεια του για την κατάσχεση 3,3 τόνων χασίς μόνο μέσα στη μήνα Δεκέμβριο, όπως επίσης και για τη σύλληψη ενός 46χρονου από την βόρειο Ήπειρο, που όλα τα πληροφοριακά δελτία των ευρωπαϊκών αστυνομιών τον εμφανίζουν ως το σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα της διακίνησης.

Δεν ξέρουμε αν στις φωτογραφίες της αστυνομίας για την κατάσχεση των 30 κιλών κοκαΐνη στο λιμάνι της Πάτρας, διακρίνατε κάποιες στάμπες πάνω στη συσκευασμένη σκόνη. Αυτές όπως μαθαίνουμε είναι σφραγίδες που βάζει το κάθε καρτέλ και πιστοποιεί ότι πρόκειται για υψηλής ποιότητας και καθαρότητας ναρκωτικό. Κοκαΐνη με τη βούλα δηλαδή.





.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια