Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυστραλία: Τέσσερις άνθρωποι νεκροί στο πάρκο αναψυχής Dreamworld


Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πάρκο αναψυχής Dreamworld στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στο λογαριασμό της στο Twitter.

Το πάρκο αναψυχής βρίσκεται στην τουριστική περιοχή του βορειοανατολικού κρατίδιο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και αποτελεί το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας.


Η τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού που ονομάζεται Thunder River Rapids, όταν μια σχεδία κατά τα φαινόμενα ανατράπηκε μέσα σε ποτάμι. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί συρόμενες κυκλικές σχεδίες έξι θέσεων.

Οι τέσσερις νεκροί είναι ενήλικες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα σύστημα μεταφοράς κίνησης με ιμάντα έπαιξε ρόλο στο δυστύχημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια σχεδία χτύπησε μια άλλη ακινητοποιημένη σχεδία και προκάλεσε την ανατροπή της με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι τέσσερις επιβαίνοντες.


Η αστυνομία πρόσθεσε ότι έλαβε πληροφορίες που αναφέρουν ότι αρκετοί τραυματίστηκαν από τον ιμάντα μεταφοράς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Το Dreamworld εργάζεται με όσο το δυνατόν ταχύτερο ρυθμό για να διαπιστώσει πώς συνέβη δυστύχημα», ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του θεματικού πάρκου.

Το πάρκο δίνει προτεραιότητα στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας και θα ενημερώσει το κοινό μόλις έχει στη διάθεσή του ακριβείς πληροφορίες», αναφέρει η ανακοίνωση του πάρκου.
Οι μετοχές του ιδιοκτήτη και διαχειριστή του πάρκου, του Ardent Leisure Group, κατέγραψαν πτώση στην τελευταία ώρα των συναλλαγών μετά την τραγωδία.




Πηγή: nooz.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια