Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ελλάδα που ξαναβρίσκει το... DNA της


Η χθεσινή νίκης της Εθνικής κόντρα στην Εσθονία απέδειξε πως πλέον η ομάδα αρχίζει να βρίσκει ξανά το χαμένο DNA. Αυτό που έχασε ξαφνικά μετά το μουντιάλ του 2014 όταν ήρθαν τα απανωτά
χαστούκια στην προκριματική φάση του EURO 2012.

 O Μίκαελ Σκίμπε ακολουθεί τα χνάρια του συμπατριώτη του Ότο Ρεχάγκελ. Εμπιστεύεται συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές αποφασισμένος να ζήσει και να πεθάνει με αυτούς. Η Εθνική έπραξε αυτό που έπρεπε. Κέρδισε τα τρία πρώτα παιχνίδια κόντρα σε Γιβλαρτάρ, Κύπρο και Εσθονία. Οι 9 βαθμοί την τοποθετούν στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με το Βέλγιο ενώ η προσεχής αντίπαλος (13 Νοεμβρίου, Καραϊσκάκη) Βοσνία έχει 6 βαθμούς.

 Ομαδικό πνεύμα, μαχητικότητα και καλό κλίμα αποτελούν λίγους απότ τους λόγους που (χτυπάτε ξύλο) η Ελλάδα είναι αυτή που ξέραμε από το 2002 μέχρι το 2014 δηλαδή. Σίγουρα το θέαμα δεν ικανοποιεί καθώς προέχει το αποτέλεσμα, ωστόσο το ταλέντο πολλών παικτών είναι δεδομένο, οπότε υπάρχει ελπίδα για βελτίωση της εικόνας.

 Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Χολέμπας δεν πρόκειται να προκαλέσει καμμία αναταραχή. Την ίδια στιγμή παίκτες όπως π.χ. ο Κώστας Μήτρογλου δείχνουν μεγάλη αλλάγή. Ενδεικτικό ήταν ότι έγινε στη φάση της εκτέλεσης του φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ με τον Σκίμπε να επιμένει στον Σταφυλίδη λέγοντας στον επιθετικό της Μπενφίκα να μην το χτυπήσει. Ο Μήτρογλου έφυγε και ήταν ο πρώτος που πήγε στον Σταφυλίδη για να πανηγυρίσουν.


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια