Η επιστολή-ένσταση της Εισαγγελέα Τσατάνη προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση της φρουράς της (έγγραφο)

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., έναντι της Γεωργίας Τσατάνη και η απόφασή της αρμόδιας επιτροπής να αποσύρει την

 ασφάλεια από την εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη όταν μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας με επιστολή που στέλνει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στις 24 Σεπτεμβρίου, αναφέρει τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύει άμεσα να γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.
Στην επιστολή-ένσταση επί της απόφασης αυτής που ελήφθη και εφαρμόστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, ζητά την κατεπείγουσα ανάκλησή της και την επιστροφή των αστυνομικών που τη φρουρούν, κάτι που λόγω των χθεσινών εξελίξεων, πλέον θα γίνει.
«Επισημαίνω επίσης ότι έχει συμβεί κατόπιν αναφορών των αστυνομικών της ασφαλείας μου να έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία δια ύποπτον παρακολούθηση ατόμων έξωθεν της κατοικίας μου, όπως επίσης και δια αποστολήν υπόπτου δέματος έξωθεν της θύρας εισόδου της οικίας μου» αναφέρει στην ένσταση που κατέθεσε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, ενώ προσθέτει: «Το τελευταίο εξάμηνο έχουν κληθεί οι αστυνομικοί της ασφάλειας μου κατόπιν επείγοντος αιτήματος του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν λάβει οδηγίες από την προϊσταμένη αρχή για την επαύξηση των μέτρων ασφαλείας μου και την εντατικοποίηση της παρακολουθήσεως όλου του προγράμματος των κινήσεων μου δια λόγους που αφορούν εις την προστασίαν της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας όπως και πράττουν ανελλιπώς».
Το ζήτημα αυτό έθιξε πολλές φορές απο χθες το βράδυ έως και σήμερα ο δικηγόρος της εισαγγελέως κ. Σοφός. Ακολουθεί η επιστολή-ένσταση της κ Γεωργίας Τσατάνη προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.:
thepressroom.gr