Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υποστελέχωση- Πλωτά- Καλλικράτης. Τα αιτήματα της ΕΠΛΣ Ν.Πελοποννήσου στη συνάντηση με τον Υπαρχηγό Λ.Σ

Τις ελλείψεις σε προσωπικό και πλωτά μέσα που δεν επαρκούν για τις αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης στον Μεσσηνιακό Κόλπο ανέδειξαν ο πρόεδρος Σαράντος Καμβύσης και ο

 αντιπρόεδρος Κυριάκος Χρηστέας της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, στη συνάντησή τους με τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Θόδωρο Κλιάρη. 
Ο αντιναύαρχος επισκέφτηκε χθες το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και στη συνέχεια το Α' Λιμενικό Τμήμα Κορώνης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Ενωσης.
 Οι δύο συνδικαλιστές έθεσαν μεταξύ άλλων στον υπαρχηγό τα προβλήματα που ταλανίζουν τα Λιμεναρχεία της Νότιας Πελοποννήσου, όπως αυτό της υποστελέχωσης αλλά και την ανάγκη για την ενίσχυση με πλωτά μέσα.
 Μάλιστα ο κ. Καμβύσης δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει ζήτημα επιχειρησιακής ετοιμότητας, ειδικά μετά και τα τελευταία κύματα παράτυπων μεταναστών και προσφύγων που είτε προσπάθησαν να φύγουν από τις ακτές της Μεσσηνίας, είτε κατέληξαν εδώ ενώ ταξίδευαν για την Ιταλία.
Την ίδια ώρα το πλωτό σκάφος της Πύλου, ενώ έχει επισκευαστεί, παραμένει παροπλισμένο στη στεριά γιατί δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί οι μηχανές του. Αλλωστε πάγιο αίτημα της Ενωσης παραμένει η επισκευή και επιστροφή στην ενεργό δράση του σκάφους του Λιμεναρχείου Πύλου αλλά και η ενίσχυση με ένα πλωτό τύπου Α-ΙΙ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας. 
Οπως είναι γνωστό, το Λιμεναρχείο Καλαμάτας διαθέτει ένα φουσκωτό σκάφος, που όμως δεν είναι αρκετό καθώς δουλειά του Λιμενικού δεν είναι μόνο οι παράτυποι μετανάστες, αλλά και η πάταξη του λαθρεμπορίου, οι έλεγχοι για θαλάσσια ρύπανση και πολλά ακόμη.
Επίσης, οι συνδικαλιστές έθεσαν στον υπαρχηγό του Σώματος την ανάγκη για την τροποποίηση του Λιμενικού "Καλλικράτη", σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση των οργανικών θέσεων και ενίσχυση της οργανικής δύναμης των Λιμεναρχείων της Περιφέρειας. 
Επιπρόσθετα ζήτησαν την ένταξη των Λιμενικών Τμημάτων στη διαδικασία των μεταθέσεων, ως εναλλακτικού τόπου επιλογής. Καθώς και «την απαλοιφή ειδικοτήτων και της απαίτησης γνώσης αγγλικών από τα σήματα ζήτησης ατόμων για αποσπάσεις -όπως και έγινε- καθώς και την ισομερή κατανομή του αριθμού των αποσπασμένων από τις  υπηρεσίες», όπως ενημέρωσε η Ενωση και ο πρόεδρός της Σ. Καμβύσης. 
Μάλιστα ως προς το τελευταίο, που αφορά τις αποσπάσεις λιμενικών σε νησιά του Αιγαίου, τονίστηκε ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη «η στελέχωση ή υποστελέχωση των εκάστοτε υπηρεσιών από τις οποίες αποσπώνται οι συνάδελφοι, και χωρίς να παραβλέψουμε τον ετήσιο προγραμματισμό των αποσπάσεων, καθώς αποτελεί παγιωμένη τακτική η ενίσχυση των υπηρεσιών του Αιγαίου λόγω του μεταναστευτικού».
eleftheriaonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια