Τραυματίες Αστυνομικοί παντού. Ευθύνη καμία...Ποιος ευθύνεται για την ατιμωρησία των υπευθύνων;

Οι τραυματισμοί των αστυνομικών της ΓΑΔΘ τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί δραματικά, χωρίς βέβαια αυτό να προβληματίζει κανέναν και το ακόμα χειρότερο χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια για απόδοση ευθυνών.
Συγκεκριμένα :
-28-09-2016 Τραυματισμός συναδέλφου της ΥΜΕΤ (ευτυχώς ελαφρά στο μάτι) κατά την διάρκεια των πλειστηριασμών, όπου έσπασε η διμοιρία και μόνο 5 μέλη αυτής εισήλθαν σε μία κατάμεστη από διαμαρτυρόμενους αίθουσα χωρίς δυνατότητα απεγκλωβισμού.
-5-10-2016 Τραυματισμός 2 συναδέλφων της ΥΜΕΤ μετά από επίθεση που δέχθηκε η διμοιρία από συγκεντρωμένα άτομα έξω από το δικαστικό Μέγαρο.
-7-10-2016 Τραυματισμός συναδέλφου της ΥΑΤ μετά από επίθεση που δέχθηκαν οι διμοιρίες από συγκεντρωμένο πλήθος , με την «σιγή ασυρμάτου» να κάνει για ακόμη μία φορά την εμφάνισή της.
-16-10-2016 Τραυματισμός 2 συναδέλφων σε επεισόδια που έγιναν έξω από το κέντρο φιλοξενίας «ΦΕΣΣΑ».Ένας συνάδελφος της ομάδας ΔΙΑΣ στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των συναδέλφων που βρίσκονταν εντός φυλακίου και δέχονταν επιθέσεις από πλήθος ατόμων και ενός συναδέλφου της ΥΑΤ κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.
-19-10-2016 Τραυματισμός συναδέλφου της ΥΜΕΤ και πάλι σε διαδικασία πλειστηριασμών, όταν όλα τα μέλη της διμοιρίας εισήλθαν εντός κατάμεστης αίθουσας χωρίς δυνατότητα διαφυγής με εντολή να μην φέρουν απολύτως τίποτα από τον εξοπλισμό τους.
-22-10-2016 Τραυματισμός συναδέλφου σε αγώνα καλαθοσφαίρισης μετά από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ατόμων τα οποία αντέδρασαν στις συστάσεις των αστυνομικών δυνάμεων να μην εισέλθουν εντός γηπέδου με μπουκάλια.Σημειωτέον οι συνάδελφοι είχαν τοποθετηθεί με εντολή εντός θύρας, χωρίς δυνατότητα διαφυγής σε περίπτωση επιθέσεως, όντας μεταξύ φιλάθλων εκτεθειμένοι σε κίνδυνο και εγκλωβισμού όπως και έγινε.
Να σημειώσουμε ότι τα περιστατικά επιθέσεων κατά συναδέλφων στην πόλη αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
-8-10-2016 Σφοδρή επίθεση με δεκάδες βόμβες μολότοφ από 60-70 άτομα στην διμοιρία ΥΑΤ που εκτελούσε υπηρεσία στο Τούρκικο Προξενείο.
-21-10-2016 Επίθεση με μπογιές και ευτελισμός των ανδρών διμοιρίας ΥΜΕΤ η οποία είχε τοποθετηθεί έμπροσθεν γραφείων ΣΥΡΙΖΑ για πορεία ατόμων.
Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό του προσωπικού, ο οποίος αυξάνεται ακόμα περισσότερο διαπιστώνοντας ότι με το παραμικρό λάθος είναι ένα βήμα πριν την διαθεσιμότητα, ενώ οι παράνομες εντολές και οι λάθος σχεδιασμοί που έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους προσπερνούνται ως ασήμαντα γεγονότα, αποδεικνύοντας τον τρόπο σκέψης των προϊσταμένων μας οι οποίοι μας βλέπουν ξεκάθαρα ως αναλώσιμους και τίποτα παραπάνω.
Εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους, με αρωγό την Ένωσή μας, σεβόμενοι καταρχήν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν τον καταλογισμό ευθυνών για τους τραυματισμούς τους.
Διότι κάποια στιγμή, θα πρέπει οι προϊστάμενοι μας να αντιληφθούν ότι έχουν να κάνουν με επαγγελματίες ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και οικογενειάρχες και δεν μπορούν να θεωρούν εαυτούς υπεράνω νόμων και προεδρικών διαταγμάτων, και να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις με τρόπο που αντίκειται στα προβλεπόμενα απλά και μόνο για να γίνουν αρεστοί στην εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία και στα «θέλω» αυτής.Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης
.