Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας από εργαζόμενους στα λιπάσματα


Mε τίτλο ‘’Η  υπομονή  εξαντλήθηκε’’ οι απολυμένοι εργαζόμενοι των λιπασμάτων Καβάλας υπενθυμίζουν πως εδώ και έξι μήνες παραμένουν απλήρωτοι.Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.


 Έξι (6) μήνες τώρα οι απολυμένοι- εργαζόμενοι με καθημερινό και εξαντλητικό αγώνα προσπαθούν και αγωνίζονται  να πείσουν για τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος τους.

Έξι (6) μήνες τώρα περιμένουν από την φιλαριστερή κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, να προστατέψει τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα από τον μόνιμο εγκληματία με το θεάρεστο επιχειρηματικό του έργο.

Έξι (6) μήνες τώρα προσπαθούν να πείσουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Απολύθηκαν κατηγορούμενοι για εμπρησμό!!! σε διπλανό βουνό από την επιχείρηση. Ο Λαυρεντιάδης έγινε και οικολόγος!!!

Έξι (6) μήνες τώρα έχουν φτάσει σε ακραία οικονομική εξαθλίωση. Στερούνται αποζημίωσης, δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ  γιατί ένας κατάδικος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τους έχει φορτώσει με μηνύσεις με ψεύτικο περιεχόμενο!!!

Έξι (6) μήνες τώρα η εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο απαξίωσης σε βάρος της εθνικής, αγροτικής και τοπικής οικονομίας.

                Έξι (6) μήνες τώρα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικά αλλά και εθνικά, εσκεμμένως πνίγουν τον αγώνα των εργαζομένων προβάλλοντας μονίμως θεατρικές παραστάσεις του Λαυρεντιάδη. Ως μέρος της προπαγάνδας, πρόσφατα παρουσιάστηκαν τρεις (3) πρόεδροι, Σωματείων που ιδρύθηκαν όχι απ’ τους εργαζόμενους αλλά απ’ τον εργοδότη!!! ως δήθεν εκπρόσωποι των εργαζομένων  των τριών (3) εταιρειών που έχει ιδρύσει ο Λαυρεντιάδης στο χώρο των Λιπασμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να χτυπήσει εδώ και τώρα την πολυδιάστατη διαπλοκή που έχει αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα, ΣΗΜΕΡΑ  στα Λιπάσματα Καβάλας.

                Καλούμε την κυβέρνηση  επιτέλους να απομακρύνει τον Λαυρεντιάδη από τα Λιπάσματα Καβάλας.

           Η Ομοσπονδία μας, το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στο πλευρό των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

                       ΒΑΛΤΕ  ΤΕΛΟΣ  ΣΤΗΝ  ΑΠΟΛΥΤΗ  ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

                                                                                             Γραμματεία  Τύπου  Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

 

Κύριοι Βουλευτές,

Εμείς οι εργαζόμενοι  στα Λιπάσματα καβάλας διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αδράνεια της Κυβέρνησης στο θέμα των Λιπασμάτων, 200 οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τις παράνομες και παράλογες πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη θέτοντάς μας σε ομηρία εφαρμόζοντας απέναντί μας μεθοδεύσεις μαφίας και πρακτικές που καταστρατηγούν κάθε έννοια εργατικού δικαίου, κινδυνεύουν να χαθούν εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο εργοστάσιο από την πειραματική του λειτουργία με ανειδίκευτο προσωπικό.

Η κυβέρνηση, παρά την δέσμευσή της απέναντί μας στο Υπουργείο εργασίας πως οι θέσεις εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι εξασφαλισμένες, πως θα δράσει με τρόπο που θα διασφαλίζει τα συμφέροντά μας,  μέχρι σήμερα δίνει την αίσθηση πως κινείται σε ρόλο παρακολουθητή των εξελίξεων αφήνοντας τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να κινείται αυταρχικά και ανεξέλεγκτα, που χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση είναι σαν να ταυτίζεται μαζί του.

Κύριοι βουλευτές της κυβέρνησης είχατε επανειλημμένως τόσο δημοσίως, όσο και απέναντί μας κρατήσει ξεκάθαρη στάση ενάντια στο σύστημα του κ. Λαυρεντιάδη και δεσμευτεί πως θα παραιτηθείτε μέχρι τέλη Αυγούστου εάν δεν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο απομάκρυνσης του. Έχουν ήδη περάσει δυο μήνες από την δέσμευσή σας και μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο που αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σας υπενθυμίσουμε ότι, η εταιρεία από τον Ιούνιο του 2016 προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις λόγω άρνησης εργαζομένων να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου με δικαίωμα του εργοδότη να τις καταγγείλει μονομερώς και μέσω προσχηματικών μηνύσεων που υπέβαλε απολύθηκαν παρανόμως μέχρι σήμερα το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων, οι οποίοι λόγω της συγκεκριμένης μεθόδευσης δεν έχουμε πάρει ούτε την νόμιμη αποζημίωση  αλλά ούτε μας έχει επιδοθεί επίδομα ανεργίας. Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε κατάσταση ομηρίας.

 Η υπομονή και η κατανόηση μας έχουν εξαντληθεί ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Ζητούμε  λοιπόν: 

             Άμεσα να ανακοινωθεί και να υλοποιηθεί το σχέδιο της Κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει ένα υγιές επιχειρηματικό πλάνο λειτουργίας της μοναδικής Λιπασματοβιομηχανίας της χώρας, με εξασφάλιση όλων των θέσεων και σχέσεων εργασίας.

             Μέχρι την υλοποίηση του παραπάνω πλάνου, να χορηγηθεί έκτακτο εφάπαξ οικονομικό βοήθημα ύψους 1.000€ ανά εργαζόμενο στους απολυμένους όπως επανειλημμένως έχετε υποσχεθεί.

             Μέχρι την αποκατάσταση στην εργασία μας, να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων όπως πάγωμα της καταβολής του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές όπως ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, ένταξη των απολυμένων σε κοινωνικά τιμολόγια αλλά και πρόσβαση σε παροχές και προγράμματα του ΟΑΕΔ.

 

Κύριοι βουλευτές είστε οι μόνοι που αν πραγματικά το θελήσετε μπορείτε να πιέσετε ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στον Γολγοθά που βιώνουμε 6 μήνες τώρα. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι και δίκαιος και εμβληματικός, διότι αν κερδίσουν οι πρακτικές μαφίας στην αντιμετώπιση των εργαζομένων, είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν ακόμα περισσότερο οι ορέξεις εργοδοτών σε όλη την χώρα, όπου δεν θα εκμεταλλεύονται μόνο την οικονομική κρίση, αλλά  την αδράνεια και την ανοχή της Κυβέρνησης σε φαινόμενα και επιχειρηματικές πρακτικές τύπου Λαυρεντιάδη.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΩΣ ΕΔΩ!!!

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!

 

 

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 
ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ Ν.                                                                                                                         ΛΙΤ