Εισβολή εργαζομένων στα γραφεία της διοίκησης του ΕΚΑΒ

Στα γραφεία της διοίκησης του ΕΚΑΒ, στον Χολαργό, εισέβαλλαν το πρωί εργαζόμενοι του Κέντρου εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια εκφοβισμού τους από την πλευρά διοίκησης, όπως καταγγέλλουν. 

Συγκεκριμένα, ομάδα εργαζομένων εισήλθε στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου και ζήτησε εξηγήσεις για το νόημα των τηλεφωνικών κλήσεων που είχαν δεχθεί όσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 20ηςΟκτωβρίου έξω από την Βουλή για να παρουσιαστούν σήμερα Τετάρτη 26 και ώρα 10:00 το πρωί στο γραφείο του.

Οι εργαζόμενοι κάλουν λόγο για απόπειρα εκφοβισμού τους και θεωρούν διοργανωτή της κατάστασης τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδη Μυλωνά, που όπως υποστηρίζουν έδωσε εντολή στο Γραφείο Κινήσεως να καλέσει τηλεφωνικά όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κινητοποίηση να δώσουν εξηγήσεις. 

«Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τους εργαζόμενους γιατί δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους, καθώς και των διεκδικήσεών τους στα πλαίσια της προσπάθειας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους αλλά και για τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ», υπογραμμίζει το σωματείο των εργαζομενων.

Υπενθυμίζεται ότι η κινητοποίηση έξω από τη Βουλή είχε γίνει για την απόσυρση της τροπολογίας, που κατατέθηκε προς ψήφιση και παρέχει την δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να συνάπτει συμβάσεις με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, σε περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του, ύστερα από έγκριση του αρμόδιου υπουργού. 

tovima.gr