Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο γιος του παιδοκτόνου Δουρή φωνάζει με κλάματα:"Ο μπαμπάς μου δεν είναι φονιάς και βιαστής"

Στις 31 Δεκεμβρίου του 1993 ένα έγκλημα που έγινε στην Ερμιόνη συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή,  βρέθηκε
νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά. Μετά από ώρες ερευνών, ο πατέρας του παιδιού  Μανώλης Δουρής συνελήφθη και ομολόγησε το έγκλημά του, σοκάροντας τους πάντες.
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΟΥΡΗ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Είκοσι τρία χρόνια μετά, οι κάμερες γύρισαν ξανά στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί βρέθηκε ένα από τα παιδιά του Μανώλη Δουρή, ο οποίος έσπασε την σιωπή του για όλα όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα, φωνάζοντας παράλληλα ότι ο πατέρας του είναι αθώος.

«Δεν είμαι ο γιος του φονιά, δεν είμαι ο γιος του βιαστή. Ο πατέρας μου έπεσε θύμα δικαστικής πλάνης», είπε ο 38χρονος Δημήτρης Δουρής στην εκπομπή «Annita.gr» και περιέγραψε αναλυτικά τι είχε συμβεί το 1993.

«Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς, δουλεύαμε το πρωί και γυρίσαμε το μεσημέρι στο σπίτι να φάμε και να ξεκουραστούμε. Ο μικρός δεν ήταν σπίτι ήταν η μόνη μέρα που άργησε να έρθει. Επιστρέφω στην αποθήκη για να βρω τον πατέρα μου ο οποίος καθάριζε τα εργαλεία και τον ρωτάω “μπαμπά ήρθε ο Νικολάκης;” και μου λέει “όχι”. Τότε αρχίσαμε όλοι να ψάχνουμε τον μικρό. Και τελικά τον βρήκε ο πατέρας μου σε ένα σημείο στην Ερμιόνη, που παλιά ήταν χώρος μπάσκετ, και το βρήκε εκεί το παιδί τυλιγμένο με μια κουβέρτα. Το παιδί ήταν πεθαμένο», είπε αρχικά ο Δημήτρης Δουρής, εκφράζοντας το μεγάλο παράπονο του για την στάση της κοινωνίας και των δημοσιογράφων

«Όλοι ήθελαν να λιντσάρουν τον πατέρα μου, είχαν έρθει τα κανάλια, μας καταδικάσανε… Είναι άδικο αυτό που έγινε με τον πατέρα μου, όλοι κοίταξαν να πέσουν επάνω μας να μας φάνε», είπε χαρακτηριστικά και ξέσπασε σε κλάματα

«Μου λείπει η στοργή του πατέρα μου, οι συμβουλές του. Τον ευχαριστώ για όσα μας έμαθε, και το ξύλο μας το έριξε για καλό, δεν μας έκανε ούτε αλήτες, ούτε απατεώνες. Πρέπει να σταματήσει η ρετσινιά», είπε κλαίγοντας, διαμηνύοντας ότι δεν προτίθεται ο ίδιος να αλλάξει το επίθετο του, παρά την κατακραυγή του κόσμου

«Δεν θα αλλάξω το επίθετο μου και αν κάνω αγόρι θα το πω “Μανώλης Δουρής” . Ήταν άδικο όλο αυτό που του έκαναν . Δεν μπορεί να είναι ο πατέρας στο χώμα και ο δολοφόνος να είναι έξω και να γυρνάει», κατέληξε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος άλλος δολοφόνησε το παιδί.



ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς το 1993, ο μικρός Νίκος άργησε να επιστρέψει στο σπίτι, κάνοντας τους γονείς του και τα έξι αδέλφια του να ανησυχήσουν. Ο Μανώλης και η Γεωργία Δουρή απευθύνθηκαν αμέσως στην αστυνομία, όπου δήλωσαν την εξαφάνιση του γιου τους.

Αν και δεν είχαν περάσει οι απαιτούμενες ώρες, μετά τις οποίες αρχίζουν επίσημα οι έρευνες, οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα. Το ίδιο και η τοπική κοινωνία της Ερμιόνης. Αστυνομικοί αλλά και γείτονες, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας «χτένιζαν» την περιοχή, για να βρουν το εξάχρονο αγόρι.

Τελικά, ο Μανώλης Δουρής μαζί με ένα γιο του βρήκαν το παιδί νεκρό και κακοποιημένο. Το πτώμα του αγοριού ήταν κρυμμένο στο μαντρότοιχο μιας αλάνας, κοντά στο σπίτι της οικογένειας.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε στο πόρισμά του ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία, καθώς ο δράστης του είχε κλείσει τη μύτη και το στόμα, αφού πρώτα το είχε βιάσει.

ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΓΙΝΕ … ΠΑ-ΤΕΡΑΣ

Ακολούθησαν σκηνές τραγωδίας. Ο πατέρας θρηνούσε σπαρακτικά για το χαμό του παιδιού του και ορκιζόταν να εκδικηθεί το φονιά.

Στα μάτια της κοινωνίας, που παρακολουθούσε σοκαρισμένη τις εξελίξεις, ο Δουρής ήταν ο χαροκαμένος πατέρας.

Σύντομα όμως έγινε η μεγάλη ανατροπή.

Ο Μανώλης Δουρής συνελήφθη και ομολόγησε το έγκλημά του.  Μπορεί αρχικά ο δράστης να ομολόγησε, στη συνέχεια όμως αρνήθηκε όσα είπε και δήλωνε αθώος. Κατηγόρησε τη γυναίκα του και εμφανιζόταν αβέβαιος για το αν είχε διαπράξει ή όχι το έγκλημα.

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Ο Δουρής κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους για ασέλγεια, κάθειρξης 20 ετών για βιασμό και ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η καταδικαστική απόφαση, άρχισαν οι αντιδράσεις των κρατούμενων.

ΟΙ ΑΓΡΑΦΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Οι τρόφιμοι των φυλακών της Τρίπολης απείλησαν με εξέγερση σε περίπτωση που μεταφερόταν εκεί ο παιδοκτόνος. Οι αρχές αποφάσισαν να τον οδηγήσουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κέρκυρας, όπου διαμορφώθηκε ειδικός χώρος για την κράτησή του.

Ο Δουρής ... κακοποιήθηκε, βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τους βαρυποινίτες που τήρησαν τον άγραφο νόμο της φυλακής, σύμφωνα με τον οποίο οι παιδοκτόνοι δεν συγχωρούνται.

Μέσα σε δύο χρόνια, ο Δουρής άλλαξε τέσσερα διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα.

Η ΚΡΕΜΑΛΑ

Στις 24 Φεβρουαρίου του 1996 σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του γιού του, ο Μανώλης Δουρής έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο κελί στις φυλακές της Τρίπολης.

Οι φύλακες τον βρήκαν κρεμασμένο με το καλώδιο της τηλεόρασης.

Τα σενάρια για την «υπόθεση Δουρή» άρχισαν να φουντώνουν ξανά. Τα ερωτήματα ήταν πολλά. Αυτοκτόνησε από τις τύψεις; Δεν άντεξε το λιντσάρισμα των συγκρατουμένων του; Δεν άντεξε την τιμωρία για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε;

Όποια και αν είναι η αλήθεια, γεγονός είναι ότι ο Μανώλης Δουρής παραμένει μέχρι σήμερα στη συνείδηση του κόσμου, παιδοκτόνος, όπως ήταν και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ\







STAR με πληροφορίες από την Μηχανή του Χρόνου
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια