Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Ισόβια για την δολοφονία του συνταξιούχου αστυνομικού

«Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», ήταν ο «τίτλος» που απέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην χθεσινή δίκη, για την δολοφονία του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού
 
από το Λαμπέτι, Σάκη Μπελόκα, ο Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Κακουργειοδικείου Πατρών,Παναγιώτης Μεϊδάνης. Η δίκη που έγινε χθες, ξύπνησε τις μνήμες της άγριας δολοφονίας, σαν ταινία τρόμου, για τους χαροκαμένους συγγενείς, του άτυχου, Σάκη Μπελόκα. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ο 77χρονος συντοπίτης του, που όπλισε τα χέρια του και ο οποίος χθες δεν παραβρέθηκε στην ακροαματική διαδικασία πλην του δικηγόρου του, Γεωργίου Τσουκαλά. Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο, ήταν ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού και πέντε χρόνια για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και απόπειρα εκβίασης στον 77χρονο δράστη…
Ο κ. Μεϊδάνης, στην αγόρευσή του χαρακτήρισε ως «ειδεχθές» το έγκλημα της 21ης Οκτωβρίου του 2015, θεωρώντας ξεκάθαρα την δολοφονία του άτυχου συνταξιούχου αστυνομικού ως «προμελετημένη», καθώς όπως ανέφερε, ο 77χρονος δράστης «είχε προειδοποιήσει επτά φορές το θύμα του ότι θα το σκοτώσει είτε μέσω τρίτων, είτε αυτοπροσώπως».
Στο Μικτό Ορκωτό Κακουργειοδικείο Πατρών, χθες εκτυλίχθηκαν οι πτυχές της στυγερής δολοφονίας, χωρίς όμως την παρουσία του 77χρονου κατηγορουμένου, που δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, παρά μόνο ο δικηγόρος του, Γεώργιος Τσουκαλάς. Επίσης, στην αγόρευσή του ο κ. Μεϊδάνης, παρατήρησε έντονα και την απουσία μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, καθώς, όπως σχολίασε, «η πράξη του 77χρονου, ήταν τόσο ειδεχθής που ούτε ένας συγγενής δεν βρέθηκε για να τον υπερασπίσει».
Η ακροαματική διαδικασία εξελίχθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε ήρεμο κλίμα χωρίς κάποια διαταραχή ενώ συνολικά οι μάρτυρες κατηγορίας που κλήθηκαν να καταθέσουν για την στυγερή δολοφονία ήταν δέκα οκτώ. Συνήγοροι πολιτικής αγωγής ήταν οι δικηγόροι από τον Πύργο, Αντώνης Πατρινός, Κώστας Τζαβάρας και Κώστας Γιαννάτος, οι οποίοι στις αγορεύσεις τους παρουσίασαν το χρονικό της δολοφονίας και εξέτασαν τους μάρτυρες που κατέθεσαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας ήταν ο διπλός πόνος, των συγγενών του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού, που από την μία είχαν να διαχειρισθούν την λύπη τους για τον άτυχο, Σάκη Μπελόκα και από την άλλη τον αδόκητο χαμό της μητέρας του, που «έφυγε» από την ζωή την περασμένη Πέμπτη και η κηδεία της έγινε σήμερα και ώρα 10.30 από τον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λαμπετίου.
dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια