Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Γερμανία πίσω από τις παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο - κείμενο αστυνομικών

Η Γερμανία ως ηγεμονική πλέον  Ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να ¨δεχτεί ¨ την αδικία από τον θεό , να μην έχει πρόσβαση στην Μεσόγειο θάλασσα . Δεν μπορεί βέβαια ούτε να επιτεθεί με στρατεύματα κατά των χωρών που παρεμβάλλονται , προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην Μεσόγειο . Δεν μπορεί όμως και να παραβλέψει ούτε και την δυναμική που έχουν αποκτήσει οι ΗΠΑ στον Ευρωπαϊκό χώρο και δη στο Αιγαίο .
Οι ΗΠΑ μόλις είδαν ότι η Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτά επικίνδυνη δυναμική , ακολούθησαν την γνωστή τακτική τους του ¨διαίρει και βασίλευε ¨ προκειμένου να μην χάσουν τον ¨πελάτη ¨ που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση .
Τι έκαναν ;  ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ο Πόλεμος δολαρίου με Ευρώ έχει κάνει άνω –κάτω όλο τον πλανήτη
Από ψηλά όμως η Ρωσική Αρκούδα φαίνεται να ¨σπάει τα δεσμά της ¨ να εξασφαλίζει τις σφαίρες επιρροής της και να πατάει δυνατά , πρώτα προς Ουκρανία και Πολωνία μετά στην Συρία και τώρα …. να αναπτύσσει λυκοφιλίες με την ¨ζαλισμένη ¨ Τουρκία που την ¨μπλοκάρει ¨ στον Βόσπορο .
Γιατί;;
Για όσους ξέρουν σκάκι η απάντηση είναι απλή …. Θέλει και αυτή να ¨κολυμπήσει ¨ στα νερά της Μεσογείου . Η Μεσόγειος θάλασσα είναι πλέον στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκακιέρας . Η ανασφάλεια που δημιουργείτε εκεί και γύρω από αυτήν , ταρακουνά ολόκληρη την Ευρώπη .
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την γεωπολιτική δύναμη που έχει η μικρή Ελλάδα μας . ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ;;
Η Τουρκία με τις παραβιάσεις που κάνει στο Αιγαίο , θέλει απλά να φανεί χρήσιμη  στους μνηστήρες της Μεσογείου …. να πει δηλαδή «με εμένα θα διαπραγματευτείτε για να μπείτε στο Αιγαίο που έχει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου  ,  εγώ κάνω κουμάντο  εδώ ή είμαι και εγώ εδώ »
ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ …. ΟΙ ΗΠΑ δημιούργησαν το ΝΑΤΟ για να κρατήσουν ¨ψηλά δεμένη ¨ την Ρωσική Αρκούδα και να ¨αλωνίσουν ¨ στον Ευρωπαϊκό Χώρο .
Τα κατάφεραν !!
Η Γερμανία όμως που ¨πήρε πάλι τα πάνω της ¨ και νιώθει κυρίαρχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση , θέλει να σπάσει αυτό τον σχεδιασμό των ΗΠΑ για πάρτη της   ( δείτε την κόντρα ΔΝΤ με Γερμανία για το Ελληνικά – τάχα μου  - χρέος  .
Τι κάνει λοιπόν η Γερμανία ;;
Ότι και οι ΗΠΑ , δεν ¨τραβούν ¨ τα χαλινάρια της Τουρκίας για το χατίρι της Ελλάδας θεωρώντας κάθε μια από την σκοπιά της ότι …. ¨η Τουρκία εξελίσσεται  σε μια πολύ καλή λύση για να μπουν ή να συνεχίζουν να πατάμε στο Αιγαίο ¨  ,  έτσι η Τουρκία εκμεταλλευόμενη και την τακτική που χρόνια ακολουθεί η Ελλάδα . – η οποία αρκείται μόνο σε πολιτικές αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο – συνεχίζει να ¨παριστάνει την απαραίτητη ¨ ή τον θυρωρό στην πόρτα του Αιγαίου για να φάει και αυτή από την πίτα όταν θα τρώνε οι άλλοι .
Οι παραβιάσεις συνεπώς της Τουρκίας στο Αιγαίο , είναι αποτέλεσμα, του γνωστού πλέον δόγματος που εφαρμόζουμε πιστά χρόνια τώρα κατά τις αντιπαραθέσεις μας με την Τουρκία …και τις επιθυμίες που διακατέχουν απότομα την Γερμανία και που δεν είναι άλλες , από το να ¨πατήσει ¨ δυνατά στο Αιγαίο και ευρύτερα στην Μεσόγειο θάλασσα ή αν θέλετε καλύτερα … να προλάβει την Ρωσική Αρκούδα .
Ποιο είναι λοιπόν το συμφέρον μας ;
Όποιος δεν το αντιλήφθηκε να μας αποστείλει e-mail
Υ.γ Η ανωτέρω ανάλυση είναι αφιερωμένη στον Υποστράτηγο ε.α. της  ΕΛ.ΑΣ Παναγιώτη Λάγγαρη.
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια