Πώς είναι να πετάς μέσα στον τυφώνα Μάθιου

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι να πετάτε μέσα σε έναν τυφώνα; Η απορία σας μπορεί να λυθεί, καθώς ένας πιλότος και το πλήρωμά του τράβηξαν σε βίντεο μια τέτοια εμπειρία και είναι τόσο τρομακτική όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Το πλήρωμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) κινηματογράφησε τον πιλότο Τιμ Γκάλαχερ, την ώρα που περνούσε μέσα στην τροπική καταιγίδα και
έμπαινε κατευθείαν στο «μάτι» του.

Καθώς το αεροπλάνο εισέρχεται στο εσωτερικό του κυκλώνα, το αεροπλάνο που μέχρι πριν από λίγο βρισκόταν σε διαρκής αναταράξεις – ξαφνικά ηρεμεί.

Ο Γκάλαχερ αποδείχτηκε «τέρας» ψυχραιμίας καθώς το αεροπλάνο τιναζόταν βίαια, ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να μπει στο εσωτερικό του τυφώνα, την ώρα που πλησίαζε στη Φλόριντα.

«Το πλήρωμα μόλις επέστρεψε από μία πολύ ταραχώδης πτήση στο ισχυρό #HurricaneMatthew. Δείτε την πτήση μέσα στο μάτι του κυκλώνα» έγραψε ο οργανισμός στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Γκάλαχερ και το πλήρωμά του, γνωστοί και ως «κυνηγοί τυφώνα», δεν είναι άγνωστοι. Παρακολουθούν τον τυφώνα Μάθιου από αέρος για να παρέχουν ενημερωμένες προβλέψεις για το Εθνικό Κέντρο Τυφώνα.

Ο τυφώνας Μάθιου θεωρείται η ισχυρότερη καταιγίδα που θα πλήξει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια.
Πηγή: RT
.