Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποινική δίωξη κατά Βγενόπουλου και Φράγκου

Και σε 14 ακόμη στελέχη της τράπεζας Marfin
Ποινική δίωξη για απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος άσκησαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης εναντίον 14 προσώπων για δάνειο 240.000.000 ευρώ που χορηγήθηκε χωρίς εγγυήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται ο επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος καθώς και άλλα στελέχη της τράπεζας Marfin (Μπουλούτας, Μάγειρας κλ.π.) αλλά και η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου η οποία διώκεται για ηθική αυτουργία σε απιστία με αφορμή δάνειο που χορηγήθηκε στον όμιλό της IRF χωρίς να δώσει τις εξασφαλίσεις που απαιτούν τα τραπεζικά δεδομένα.

Το δάνειο άρχισε να χορηγείται στην εταιρεία της το 2006 και σύμφωνα με τη δίωξη των εισαγγελέων με τη μέθοδο των αναχρηματοδοτήσεων έφτασε τα 200.000.000. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δάνειο φαίνεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG και της MRB.

Σύμφωνα, πάντα, με τη δίωξη των εισαγγελέων το συγκεκριμένο ποσό δεν έχει αποπληρωθεί και γι αυτό ασκείται η δίωξη και εναντίον της κυρίας Φράγκου.

Η συγκεκριμένη δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο με απόφαση της εισαγγελέας κυρίας Γεωργίας Τσατάνη και ανασύρθηκε με απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου.



ΒΗΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια