Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Γιατί οι ανώτατοι αξιωματικοί μας με παιδιά αστυνομικούς δεν τα φέρνουν μαζί μας απέναντι σε διαδηλωτές χωρίς κράνος και ασπίδα; " Επιστολή αστυνομικού της ΥΜΕΤ

Αγαπητό BLOKO,
Παίρνω το θάρρος να σου στείλω αυτή την επιστολή για να σου μεταφέρω την αγανάκτηση, η οποία έχει διαδεχτεί τον προβληματισμό στο προσωπικό της ΔΑΕΑ, αναγνωρίζοντας το
γεγονός ότι με τις παρεμβάσεις σου αποτελείς τη μοναδική ασπίδα προστασίας μας στο θέατρο παραλόγου που παίζεται από κάποιους τον τελευταίο χρόνο στις πλάτες μας και το οποίο κορυφώνεται τις τελευταίες μέρες. Ο τρόπος με τον οποίο έμπρακτα μας στηρίζεις σε όσα βιώνουμε έχει γίνει θέμα θετικής συζήτησης στο προσωπικό των διμοιριών και σε ευχαριστούμε για αυτό.

Όπως σίγουρα θα κατάλαβες είμαι αστυνομικός της ΔΑΕΑ και μαζί με το σύνολο των συναδέλφων μου βρισκόμαστε στα όρια νευρικής παράκρουσης, γι’ αυτό στέλνω την επιστολή για να απευθύνω μέσω του BLOKO κάποια ερωτήματά μου προς τη φυσική και πολιτική ηγεσία μας.

Το γνωρίζετε ότι η χρήση δακρυγόνων μέσων είναι το ηπιότερο μέσο άμυνας σε περίπτωση συμπλοκών και ότι η χρήση του προβλέπεται με υπουργική απόφαση ή μήπως ότι η χρήση τους καλύπτει πλήρως όποιον την κάνει, όταν βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας ή σε κατάσταση κίνδυνου αυτός ή οποιοσδήποτε τρίτος γύρω του; Όποιος λοιπόν έχει κότσια ας κάνει πράξη τις «αριστερές φανφάρες» για απαγόρευσή τους!

Εφόσον ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εσωτερικών δεν επιθυμούν φραγμούς σε εργαζομένους και συνταξιούχους, γιατί αυτοί συνεχίζουν να υπάρχουν; Τελικά οι ανώτατοι αξιωματικοί κοροϊδεύουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους ή αυτοί τον κόσμο;
Αυτοί οι «φωστήρες» που άμεσα ανακάλυψαν ένα νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, χωρίς γκλομπ και δακρυγόνα είναι έτοιμοι να πληρώσουν για τις αγωγές που θα τους κάνουμε σε περίπτωση τραυματισμού μας; Δε νομίζω γι’ αυτό άρχισαν να μας ψελλίζουν τρεμάμενοι να ανοίξουμε τους φραγμούς όταν υπάρχει πίεση. Εγώ όμως ξαναρωτώ, γιατί να υπάρχουν φραγμοί αστυνομικών εφόσον η κυβέρνηση δεν τους θέλει και να μην απασχολούμαστε σε άλλο αντικείμενο που θα είμαστε χρησιμότεροι;

Στο ρεπορτάζ σου BLOKO ανέφερες ότι οι διαταγές που δόθηκαν ήταν να μην προβαίνει κανείς σε καμία ενέργεια χωρίς διαταγή του κέντρου επιχειρήσεων. Ας μας πουν λοιπόν, πότε έδωσαν μια διαταγή την ώρα της μάχης για να μας λύσουν ένα πρόβλημα; Κρύβονται πάντα στη σιωπή τους και όταν υπάρχουν τραυματισμοί μας λένε ότι δεν είχαν εικόνα της κατάστασης.
Θα πάψουν επιτέλους οι αξιωματικοί της ΔΑΕΑ να μας χρησιμοποιούν σαν αναλώσιμα playmobil για να παίζουν και να διατηρούν τις θεσούλες τους ή θα βρεθούν για μια φορά δίπλα μας; Ας διαβάσουν και λίγο για να μάθουν ότι για τους αρχαίους έλληνες η υστεροφημία ήταν το παν.
Ας μας πουν κάποιοι ανώτατοι αξιωματικοί της υπηρεσίας μας που έχουν γιους συναδέλφους γιατί δεν τους φέρνουν να κάτσουν απέναντι σε διαδηλωτές, χωρίς κράνος και ασπίδα, όπως βάζουν εμάς;

Οι φραγμοί «κύριοι» θα ανοίγουν συνεχώς από εδώ και στο εξής και όχι γιατί το ψελλίζετε εσείς, αλλά γιατί το ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ πλέον εμείς. Βαρεθήκαμε να είμαστε τα πρόβατα επί σφαγή για να εξυπηρετούνται πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί.
Και τότε

«Ο ΣΩΖΩΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΩΘΗΤΟ»

Υ.Γ. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μόνη λύση για εμάς είναι να επαναλάβουμε το παράδειγμα των συναδέλφων της ΥΑΤ που έκαναν αίτηση μετάθεσης το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά μαζικά όλη η ΔΑΕΑ και χωρίς καμία διάθεση ανάκλησης. Να βρούνε άλλους!


Σημείωση bloko.gr: Η επιστολή του αστυνομικού της ΥΜΕΤ έχει ως τίτλο επιλογής, "ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ «ΚΥΡΙΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΕΑ;"

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια