Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών στη Γαλλία

Δεκάδες γάλλοι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν για δεύτερη νύκτα για να ζητήσουν περισσότερα μέσα και αυστηρότητα στην αστυνόμευση 24 ώρες πριν από την πρώτη και πρωτοφανή διαδήλωσή τους στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Πολλές εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν συγκεντρωθεί τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη σε μία μαζική και αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας, δέκα ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκαν συνάδελφοί τους στα παρισινά περίχωρα.

Τη χθεσινή νύκτα, 40 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν και πάλι, στο Εβρί, όπου γιούχαραν τον γενικό διευθυντή της γαλλικής αστυνομίας Ζαν-Μαρκ Φαλκόν, ο οποίος είχε εκεί συνάντηση με περιφερειακούς αστυνομικούς διοικητές.

Ταυτόχρονα το χθεσινό βράδυ, 400 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο Σεν-Λουί στο Παρίσι, όπου νοσηλεύεται συνάδελφός τους με καθολικά εγκαύματα μετά την επίθεση με μολότοφ που δέχθηκαν περιπολικά της αστυνομίας στις 8 Οκτωβρίου στο Βιρί-Σατιγιόν της Εσόν, επίθεση που κορύφωσε την οργή των γάλλων αστυνομικών.

Δεκάδες αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν επίσης της χθεσινή νύκτα με τα περιπολικά του στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο Ζαν-Μαρκ Φαλκόν χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των αστυνομικών που συμμετείχαν στη διαδήλωση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Οι οργισμένοι αστυνομικοί διέκοψαν την κυκλοφορία επί ημίωρο γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου και στην μεγάλη παρισινή λεωφόρο.

Ντυμένοι με πολιτικά επέβαιναν σε περιπολικά ή οχήματα με συμβατικούς αριθμούς με τους φάρους αναμμένους. «Φτάσαμε στα όριά μας», εξηγούσαν.

«Πρόκειται για μία μη συνδικαλιστική κινητοποίηση, μία αντίδραση απέναντι στην απουσία πραγματικής απάντησης του Κράτους» στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών», δήλωνε αστυνομικός.

Στο νοσοκομείο Σεν Λουί , από όπου ξεκίνησε η χθεσινή διαμαρτυρία, νοσηλεύεται ο 28χρονος αστυνομικός που έχει τεθεί σε τεχνητό κώμα αφού έχει υποστεί καθολικά εγκαύματα κατά την επίθεση της 8ης Οκτωβρίου, όταν ομάδα δέκα ατόμων έσπασε τα τζάμια δύο περιπολικών της αστυνομίας και πέταξε στο εσωτερικό βόμβες Μολότοφ για να παγιδεύσει και να κάψει τα πληρώματα στα αυτοκίνητα.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν , οι δύο πολύ σοβαρά.

Τρεις ημέρες μετά την επίθεση αυτή, εκατοντάδες αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία μπροστά από αστυνομικά τμήματα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους και ζητώντας περισσότερα μέσα για την αστυνομία , αλλά και μεγαλύτερη αυστηρότητα στην αστυνόμευση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια