Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πηγές της Κατεχάκη απαντούν σε ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ, "Αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, ο πρώην αρχηγός και ο αξιωματικός που έκαναν τις καταγγελίες ουδέν προσκόμισαν, Εφαρμόζεται το πειθαρχικό δίκαιο

Με αφορμή την επιστολή των ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ στον πρωθυπουργό (ΕΔΩ) για το ζήτημα των καταγγελιών του πρώην αρχηγού στην επιστολή της παραίτησης του, με σαφέστατα υπονοούμενα για εκκρεμότητες και ζητήματα που άπτονται νομικού και ηθικού ενδιαφέροντος, το bloko.gr επικοινώνησε με αρμόδια στελέχη της ηγεσίας ζητώντας μια πρώτη αντίδραση για το όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές. 

Συνεργάτες και στελέχη που πρόσκεινται στον υπουργό δημόσιας τάξης υποστηρίζουν μεταξύ άλλων τα εξής:  



Οι πρόεδροι των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ, προσποιούνται δημόσια ότι δήθεν δεν γνωρίζουν ποια ήταν η τύχη των πρόσφατων καταγγελιών ανώτατου αξιωματικού, που ανέλαβε να «εκλαϊκεύσει» τους άγνωστους αληθινούς  λόγους παραίτησης του πρώην Αρχηγού. Και με το πρόσχημα ότι δεν έχουν ενημερωθεί, διότι όπως ισχυρίζονται δεν δόθηκε απάντηση από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου και ουδεμία έρευνα διετάχθη για αυτές τις καταγγελίες ζητούν με ανοιχτή επιστολή την παρέμβαση του Πρωθυπουργού. Είναι προφανές ότι οι κύριοι αυτοί χρησιμοποιούν ξανά την συνδικαλιστική τους ιδιότητα για να κάνουν αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση.

Για τους τυχόν απληροφόρητους αναγνώστες τους,  αναφερόμαστε στα εξής γεγονότα: 

α) Ο παραιτηθείς πρώην Αρχηγός κλήθηκε επίμονα από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό να διευκρινίσει τους λόγους της παραίτησής του. Αρνήθηκε κατ’ επανάληψη να το πράξει, επιμένοντας περιέργως στις ασαφείς και αόριστες δηλώσεις του περί προστασίας της αξιοπρέπειάς του. Η πολιτική ηγεσία γνωρίζει σε ποιο ακριβώς σημείο και με ποιο θέμα διαλόγου αποχώρησε οικειοθελώς ο πρώην Αρχηγός. Δεν σπεύδει όμως να ανακοινώσει τα συμπεράσματά της εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας. 

β) Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε μήνυση εναντίον του αναφερόμενου αξιωματικού για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και παράβαση καθήκοντος. 

γ) Ο Υπουργός κάλεσε για έγγραφη παροχή εξηγήσεων τον εν λόγω αξιωματικό, σύμφωνα με το νόμο, προκειμένου να διευκρινίσει και να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του. Και εκείνος μεν προσκόμισε έγγραφο υπόμνημα, πλην όμως οι καταγγελίες του στηρίζονται σε κατά καιρούς άσχετα δημοσιεύματα και οι οποίες ήταν αόριστες, αβάσιμες και αναπόδεικτες. Κατόπιν των ανωτέρω θα εφαρμοστεί και περαιτέρω, βεβαίως, ο νόμος στα πλαίσια του ισχύοντος πειθαρχικού δικαίου προς πάσα κατεύθυνση.

Είναι εν τούτοις άξιο απορίας ότι οι ανωτέρω  συνδικαλιστές επιχειρούν να εκτρέψουν τον συνδικαλιστικό τους ρόλο σε υποκίνηση κλίματος καχυποψίας και άθλιου «κουτσομπολιού» σε βάρος της ενότητας του Πυροσβεστικού Σώματος. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι επιδιώκουν να υποκαταστήσουν την διοίκηση στα διοικητικά και ελεγκτικά της καθήκοντα. Πράγμα που ισοδυναμεί με άρνηση της δημοκρατίας και οπισθοδρόμηση σε αντιλήψεις περί «συντεχνιακού κράτους». 

Η εποχή που οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές καθοδηγούσαν υπουργούς και αρχηγούς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα έχει παρέλθει.
Απέναντι στα φαινόμενα αυτά η πολιτική ηγεσία προτίθεται να αγωνιστεί ανένδοτα εναντίον οποιουδήποτε συντεχνιακού κατεστημένου και οποιασδήποτε σκευωρίας, με διαφάνεια και δημοκρατικούς κανόνες. 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια