Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρύβουν ναρκωτικά σε κάλτσες και... παραμύθια

Ο 35χρονος υπήκοος Παραγουάης που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για εισαγωγή ποσότητας κοκαΐνης συνολικού βάρους 825 γραμμαρίων δεν είναι το πιο... ευφάνταστο βαποράκι που έχει πιαστεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για φέτος. 
Ο συλληφθείς ακολούθησε την... πεπατημένη, καταπίνοντας 64 αυτοσχέδιες ωοειδείς συσκευασίες που περιείχαν την εν λόγω ναρκωτική ουσία.
Το... ρεκόρ για το 2016 στη μεταφορά ναρκωτικών διά της μεθόδου της καταπόσεως κατέχει ένα «ζευγάρι» Βραζιλιάνων που συνελήφθησαν στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 30 Σεπτεμβρίου. Και οι δυο μαζί μετέφεραν μέσα στο σώμα τους 212 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 2.240 γραμμαρίων. Συγκεκριμένα, ο άνδρας είχε καταπιεί 125 «σακουλάκια» βάρους 1.220 γραμμαρίων και η γυναίκα 86 βάρους 841 γραμμαρίων ενώ είχε κρύψει και ένα στον κόλπο της συνολικού βάρους 179 γραμμαρίων. Η φαντασία των dealers, πάντως, δεν σταματά εδώ...
Ενας Νιγηριανός συνελήφθη τον Ιανουάριο μεταφέροντας ποσότητα ηρωίνης βάρους 682 γραμμαρίων την οποία είχε επιμελώς κρύψει μέσα σε κορνίζα. Τον ίδιο μήνα μια 46χρονη Δανέζα, μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Ασίας προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, έφτασε στην Αθήνα πετώντας από το Ντουμπάι μεταφέροντας μέσα σε κάλτσες αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους άνω των πέντε κιλών.
Σε σοκολατάκια
Δύο μήνες μετά, ένας Γερμανός και πάλι πετώντας από το Ντουμπάι προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα ποσότητα κοκαΐνης βάρους τεσσάρων κιλών την οποία «κέρναγε» σε κουτιά από σοκολατάκια. Τον ίδιο μήνα, παράλληλα, μια 30χρονη Ελληνίδα συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς είχε κρύψει στα τοιχώματα της βαλίτσας της τρία σακουλάκια με ποσότητα ηρωίνης άνω των δύο κιλών.
Στο... Top 3 ευρεσιτεχνίας γύρω από το πώς θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τους αστυνομικούς και να περάσουν ναρκωτικά στην Ελλάδα για το 2016, ωστόσο, βρίσκονται τρεις γυναίκες. Στην τρίτη θέση συναντάμε μια 23χρονη υπήκοο Βενεζουέλας η οποία είχε κρύψει με περισσή τέχνη μέσα στο νεσεσέρ των καλλυντικών της δύο συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους ενός κιλού και 534 γραμμαρίων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται μία 29χρονη Βουλγάρα που μετέφερε μέσα στη βαλίτσα της 21 τυποποιημένες συσκευασίες παγωτού σε σκόνη, βάρους περίπου 2,5 κιλών. Οταν πιάστηκε στη φάκα των διωκτικών Αρχών διαπιστώθηκε ότι η σκόνη αυτή δεν περιείχε τα συστατικά που αναγράφονταν στο πίσω μέρος των συσκευασιών, αλλά ότι επρόκειτο για «καθαρή» κοκαΐνη, καθώς και ότι η 29χρονη ήταν μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Ευρώπη.
Την «πρωτιά» για το 2016 και μέχρι τώρα λαμβάνει μία 21χρονη υπήκοος Βενεζουέλας, η οποία πίστευε ότι θα πουλήσει... παραμύθια στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μέσα στην αποσκευή της είχε έξι παιδικά βιβλία στα εξώφυλλα των οποίων είχε επιμελώς κρύψει 12 συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους τριών κιλών και 453 γραμμαρίων.
Από τις αρχές του 2016 μέχρι και τη 19η Οκτωβρίου, στον Αερολιμένα Αθηνών το κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που επιχειρεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει συλλάβει σε 19 περιστατικά 20 άτομα που προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά -κυρίως κοκαΐνη και ηρωίνη- στη χώρα μας. Αθροιστικά οι συλληφθέντες επιχείρησαν να περάσουν ποσότητα ηρωίνης άνω των τεσσάρων κιλών και κοκαΐνης βάρους σχεδόν 26 κιλών. Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι υπήκοοι Νιγηρίας, Βενεζουέλας και Βραζιλίας, ενώ ανήκουν σε ευρύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια