Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βγήκε το λουκέτο για τα προσφυγόπουλα από το σχολείο της Λέσβου μετά τις αντιδράσεις

Μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η κίνηση γονέων να κλείσουν με λουκέτο την πύλη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λέσβου προκειμένου να
μπλοκάρουν τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε αυτό, το λουκέτο σήμερα βγήκε.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Μαρία Κουρδουσά παραιτήθηκε μάλιστα μετά τον σάλο, δηλώνοντας πως η κίνηση αυτή δεν την εξέφραζε εξαρχής και πως προσπάθησε να το αποτρέψει, αλλά επικράτησε η πλειοψηφία. Είπε επίσης ότι η θέση κάθε παιδιού είναι στο σχολείο και πως κάθε γονιός πρέπι να κάνει το καθήκον του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, αντιπροσωπεία των γονέων σφράγισε το σχολείο όπου θα φοιτήσουν συνολικά 8 προσφυγόπουλα, από αύριο που χτυπά για εκείνα το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Μάλιστα σε βίντεο από την κινητοποίηση τους εμφανίζονται να ισχυρίζονται ότι δεν ήταν ρατσιστικό το κίνητρο τους, αν και σημειώνουν ωστόσο ότι δεν είναι λύση όλα τα παιδιά των προσφύγων να έρθουν στα σχολεία τους και ειδικά... στο δικό τους. Ένας μάλιστα εξ αυτών προβλέπει μάλιστα ότι τα παιδιά του «θα πεθάνουν» άμα έρθουν τα προσφυγόπουλα, επειδή στο σχολείο υπάρχουν 4 τουαλέτες και 4 βρύσες. «Δεν έχω πρόβλημα με τα παιδιά. Μάνα είμαι κι εγώ», λέει μία εκ των «αγανακτισμένων» γονεών, για να συνεχίσει δηλώνοντας ότι οφείλει να διαφυλάξει τα δικά της παιδιά πρωτίστως. Κατηγορούν επίσης την πολιτεία ότι η ένταξη των προσφυγόπουλων σε ελληνικά σχολεία, που έχει ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Παιδείας, έγινε εν κρυπτώ και ζητούν την αποσυμφόριση του νησιού.

Bίντεο από το LesvosNews.gr:



Αν και η Λέσβος έχει δείξει την ανθρωπιά της υποδεχόμενη με πρωτοφανή αλληλεγγύη το μεγαλύτερο μέρος των προσφυγικών κυμάτων που έφτασαν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια, υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Σχολιάζοντας το συμβάν, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και συνέστησε να επικρατήσει η ψυχραιμία και η ανθρωπιά.


tvxs.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια