Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Σ.Κ.Α.Υ. ζητά την ηθική στήριξη της Ένωσης Θεσσαλονίκης για την συνδικαλιστική της δίωξη

Αναδημοσίευση

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης ως νόμιμη συνδικαλιστική παράταξη – συνδυασμός των
Αστυνομικών Υπαλλήλων που υπηρετούν στις Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 3938/11, λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2012.

Ως γνωστόν ύστερα από ανάρτηση άρθρου με καθαρά συνδικαλιστικό περιεχόμενο το οποίο, ρητά και ξεκάθαρα, αναφέρονταν στην πολυπρόσωπη και αόριστη Διοίκηση πολλών Αστυνομικών Υπηρεσιών κάθε επιπέδου και μέχρι τα όρια Διεύθυνσης, και χωρίς να ονοματίζουν απολύτως κανέναν, δυστυχώς, εν ενεργεία τότε (2014) Υποστράτηγος και νυν Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, υπέβαλε εναντίον 25 συναδέλφων συνδικαλιστών αγωγή αποζημίωσης με την οποία διεκδικεί 3.000 ευρώ αποζημίωση από τον καθένα και ζητάει ακόμα και την προσωποκράτησή τους.

Ένεκα αυτών πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις κάθε επιπέδου, Ομοσπονδίες, Πρωτοβάθμιες οργανώσεις και παρατάξεις ανακοίνωσαν την καταδίκη τους γι’ αυτήν την συνδικαλιστική δίωξη και εξάλλου όπως ορίζει και το Καταστατικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των Αστυνομικών, στο άρθρο 32 αναφέρει ρητά και ξεκάθαρα ότι κάθε μέλος οποιαδήποτε συνδικαλιστικής οργάνωσης, άρα και συνδυασμού, διωκόμενο για τυχόν (οποιαδήποτε) συνδικαλιστική δραστηριότητα προστατεύεται ηθικά και υλικά.

Για όλα τα ανωτέρω αλλά και επειδή μεταξύ των διωκόμενων συνδικαλιστων ευρίσκονται εκλεγμένοι συνάδελφοι στην Εκτελεστική Γραμματεία του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης σας, πολλοί εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι καθώς και αρκετά μέλη της Ένωσης, παρακαλούμε όπως σε ηθικό και μόνο επίπεδο, χωρίς να επιθυμούμε καμία περαιτέρω υλική ή νομική ή άλλη στήριξη, να εκδώσετε ανακοίνωση με την οποία να στηρίζετε τους εκλεγόμενους συναδέλφους και να καταδικάζετε συμπεριφορές και ενέργειες συνδικαλιστικών διώξεων όπου ανώτατοι αξιωματικοί υποβάλουν αγωγές σε βάρος συναδέλφων.

Αυτό, εξάλλου, επιβάλλουν οι αρχές και αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος και της συναδελφικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Επειδή η δίκη είναι προσεχώς την 21 Οκτωβρίου 2016 και επίσης ήδη σας έχουμε αιτηθεί και εγγράφως το αίτημα μας μέσω των 3 εκλεγμένων συναδέλφων μας στο Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Θ. από τη Δευτέρα 3/10/2016 δηλαδή 2 ημέρες πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. (όταν και πληροφορηθήκαμε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί), όπως ακριβώς ορίζει το Καταστατικό της Ένωσης και επίσης έχουν ενημερωθεί και τηλεφωνικά ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, αναμένουμε την έκδοση της ανακοίνωσης σας.

Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης
μέλος Ε.Κ.Α.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια