Έχετε παλιά έπιπλα; Δείτε πως μπορείτε να τα κάνετε να φαίνονται σαν καινούργια!


Τις δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε, το να αλλάξουμε τα παλιά μας έπιπλα, πολλά από τα οποία έχουν έρθει στην κατοχή μας από τους γονείς μας ή τους παππούδες μας, μπορεί να μας γλιτώσει πολλά πολλά χρήματα! Δείτε πόσο απλά και οικονομικά μπορείτε να τα αλλάξετε με τον τρόπο αυτό και τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Με δυο απλές κινήσεις, δυο ακόμη τροποποιήσεις και λίγες πινελιές το πιο παλιό σας έπιπλο μπορεί να γίνει σαν καινούριο και τόσο μοντέρνο σαν να αγοράστηκε μόλις χθες κι ας ανήκει σε κάποιους αιώνες πριν.

Ο λόγος για ένα γραφείο Rolltop. Ξέρετε είναι από εκείνα τα γραφεία που σε πολλές ταινίες εποχής βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να προσπαθούν γρήγορα να κρύψουν κάτι μέσα σε αυτό, όχι σε κάποιο συρτάρι αλλά απλώς κατεβάζοντας το ρολό!

Αυτό είναι και το γραφείο που η Lauren αποφάσισε να κάνει σαν καινούριο! Σίγουρα πρόκειται για ένα έπιπλο κόσμημα, μα με τα χρόνια να περνούν και τις τόσες μοντέρνες επιρροές στον τομέα της διακόσμησης, μάλλον είναι σχεδόν απίθανο κάτι από τα παλιά να ξεφύγει!

Έχοντας πρώτα τρίψει την επιφάνεια του ξύλου βελανιδιάς από το οποίο ήταν κατασκευασμένο το γραφείο οι εργασίες για την εφαρμογή του χρώματος ξεκίνησαν. Ένα ανοιχτό, απαλό γκρι επιλέχθηκε για όλο το εξωτερικό περίβλημα του γραφείου καθώς και για το συρόμενο ρολό, ενώ για τα φύλλα των συρταριών το απόλυτο λευκό. Χρώματα ουδέτερα και εύκολα για να συνδυαστούν τόσο μεταξύ τους όσο και με πολλά άλλα ακόμη χρώματα.

Απαλό, ανοιχτό γκρι και λευκό επιλέχθηκαν για την επένδυση του χρώματος στην εξωτερική επιφάνεια του επίπλου, ενώ μεταλλικές είναι πλέον οι λαβές των συρταριών.

Μια τέτοια αλλαγή όμως, και μάλιστα ενός τέτοιου επίπλου, δεν θα μπορούσε να παραμείνει τόσο ήσυχη και ουδέτερη. Δεν θα υπήρχε λόγος άλλωστε! Η έκρηξη του χρώματος ξεκινά από τα έσω τμήματα του επίπλου και το έντονο τυρκουάζ κατακτά κάθε εσωτερική επιφάνεια.


Όπως, και νωρίτερα αναφέρθηκε, στις ταινίες εποχής με μια κίνηση μπορούσαν όλα να τα κρύβουν στη στιγμή έτσι και τώρα. Η «σοβαρή» πλευρά του σχεδιασμού κινήθηκε σε ουδέτερες αποχρώσεις, ενώ το εσωτερικό, σε διάθεση χαρούμενη και παιχνιδιάρα.


Η διακόσμηση φυσικά δεν αμελήθηκε και πώς θα μπορούσε άλλωστε με τέτοιο έπιπλο για βάση!

Μόλις είδατε πόσο απλό είναι να γίνει ένα έπιπλο ξανά καινούριο. Μη διστάζετε να κάνετε κι εσείς τις δικές αλλαγές. Όσο χρόνο κι αν σας πάρει μην το βάζετε κάτω και αλλάξτε ότι σας έχει κουράσει!


Πηγή: difernews.gr