Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί δεν θα εκδοθεί διαταγή "απόρριψης" των χημικών από τα ΜΑΤ, Τι λέει απόρρητη υπουργική απόφαση

Δεν πρόκειται κατά φαινόμενα να εκδοθεί έγγραφη διαταγή για την απαγόρευση χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ στην περίπτωση όξυνσης της ατμόσφαιρας και των πνευμάτων σε διαδήλωση εργαζόμενων ή συνταξιούχων για δύο κατά τα ειωθότα λόγους, που συμβάλουν στην εκτέλεση της ντιρεκτίβας Τόσκα μόνο στον προφορικό λόγο.

Ο πρώτος, ότι η συνδικαλιστική αστυνομική ηγεσία βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής στον προθάλαμο του δικαστικού μεγάρου στο οποίο θα κατατεθεί η μήνυση κατά παντός υπευθύνου όταν κι εξαιτίας εφαρμογής της διαταγής, προκύψει τραυματισμό αστυνομικού.

Ο δεύτερος όμως και πιο αποφατικός για τους εκτελεστής της υπουργικής εντολής λόγος, είναι ότι το θέσφατο της απαγόρευσης προσκρούει σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του bloko.gr ευθέως σε απόρρητη υπουργική απόφαση του 1994 που προβλέπει όρους και προϋποθέσεις χρήσης των χημικών και προβλέπει ότι επιβάλλεται η ρίψη στην περίπτωση απειλής κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας.

Αν δεν τροποποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση, που μάλλον δεν θα τροποποιηθεί, σε οποιαδήποτε επιβλαβή για αστυνομικό εξέλιξη θα θεμελιωθεί αστική και ποινική ευθύνη με προφανώς βαρύ νομικό αποτέλεσμα. 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια