Μία από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα πατημασιές δεινόσαυρου, μεγαλύτερη του ενός μέτρου, ανακάλυψαν οι επιστήμονες


Απολίθωμα πατημασιάς δεινόσαυρου με μήκος 1,06 εκατοστών και πλάτος 77 εκατοστών, της μεγαλύτερης που έχει βρεθεί ποτέ, ανακάλυψαν Ιάπωνες και Μογγόλοι επιστήμονες στην έρημο Γκόμπι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πιστεύεται ότι προέρχεται από τιτανόσαυρο, ένα μακρυλαίμη φυτοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος είχε μήκος πάνω από 30 μέτρα και ύψος 20 μέτρα.

Το καλοδιατηρημένο απολίθωμα ανακαλύφθηκε σε γεωλογικό στρώμα ηλικίας 70 έως 90 εκατομμυρίων ετών, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της ερευνητικής αποστολής καθηγητής παλαιοντολογίας Σινόμπου Ισιγκάκι του Πανεπιστημίου της Οκαγιάμα, ο οποίος συνεργάζεται με επιστήμονες της Μογγολικής Ακαδημίας Επιστημών. Οι ερευνητές συνεχίζουν τις έρευνές τους στην ίδια περιοχή μήπως βρουν απολιθώματα του σκελετού του δεινόσαυρου.

Το 2014 είχε ανακαλυφθεί στην Αργεντινή ένας τιτανόσαυρος, ο οποίος είχε μήκος 30 μέτρων και εκτιμάται ότι ζύγιζε γύρω στους 70 τόνους. Θωρείται ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που έχει ανακαλυφθεί στον πλανήτη και μια αναπαράστασή του εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.


Πηγή: nooz.gr