Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι δανειστές ζητούν περικοπές μισθών και οι ΕΔ πληρώνουν εκατομμύρια για το προσφυγικό!

Το βάρος που σηκώνει η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις από το προσφυγικό είναι δυσβάσταχτο. Οι αριθμοί μπορεί να αποδεικνύουν το οικονομικό κόστος, αλλά δεν μπορούν να αποτυπώσουν όλες τις
άλλες επιπτώσεις.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν αναλάβει τεράστιο κομμάτι στην επιχείρηση αντιμετώπισης του προσφυγικού,  πληρώνουν πανάκριβα το κόστος. Το πιο παράδοξο είναι ότι την ίδια ώρα στο υπουργείο Οικονομικών οι υπάλληλοι των δανειστών, συζητούν από χθες για το μισθολόγιό των στρατιωτικών. Είναι βέβαιο ότι δεν έχουν καλές προθέσεις και αναμένουμε τι θα προκύψει.
Την ίδια ώρα πρέπει να το επισημάνουμε οι στρατιωτικοί διαπιστώνουν με πίκρα ότι οι πολιτικοί είναι πάρα πολύ μαχητικοί και δραστήριοι για τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων που έχουν να κάνουν με τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά είναι σιωπηλοί σ΄ ότι αφορά τους δικούς τους πενιχρούς μισθούς. Ακόμη πιο παράδοξο το γεγονός ότι οι πιο σιωπηλοί είναι στην αντιπολίτευση!
Όλα αυτά τα επισημαίνουμε με αφορμή έναν μόνο διαγωνισμό που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο.
Είναι αυτός της 1ης Στρατιάς  για σίτιση διάρκειας 1 μήνα (2/11-1/12) στο Κέντρο Φιλοξενίας Στρδου ΖΙΩΓΑ.
Όπως θα δείτε το κόστος για 400 άτομα για 1 μήνα είναι 70.440 Ευρώ.
Αν υποθέσουμε και δεχτούμε ότι σιτίζουμε 60.000 άτομα το κόστος ανά μήνα είναι 70.440Χ150=10.566.000 ΕΥΡΩ το μήνα και 126.792.000 ΕΥΡΩ  το χρόνο μόνο για διατροφή !!!
Από που καλύπτονται όλα αυτά τα χρήματα; Και τι ανάγκες των ΕΔ θα μπορούσαν να καλυφθούν; Οι “σιωπηλοί” της πολιτικής και οι “απαιτητικοί” για νέες περικοπές δανειστές δεν τα ξέρουν αυτά;

militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια