“Γκάφα” της ΕΛ.ΑΣ. με τον Σύρο στα Χανιά – Δεν είναι τρομοκράτης

Σε λάθος από το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας της Κρήτης αποδίδεται η αρχική κατηγορία για «τέλεση τρομοκρατικών πράξεων» σε βάρος του 51χρονου υπήκοου Συρίας που συνελήφθη μετά από βέλγικο ένταλμα, σε περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων.

Στο αρχικό δελτίο Τύπου που έστειλε η Αστυνομία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι ο 51χρονος «σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης εκδοθέν από Αρχές Βελγίου κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων εντός εδάφους Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράνομη διακίνηση ατόμων και πλαστογραφία».
Ωστόσο τόσο στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και σε “ορθή επανάληψη” που έστειλε το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αναφέρεται ότι ο 51χρονος «κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παροχή βοήθειας για παράνομη είσοδο ατόμων και διαμονή, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων και εμπορία πλαστών-παραποιημένων εγγράφων».
Αθώος πάντως δήλωσε ο 51χρονος υπήκοος Συρίας ενώπιον της αντιεισαγγελέως Εφετών Χανίων και συναίνεσε να εκδοθεί στο Βέλγιο για να αποδείξει όπως είπε την αθωότητά του από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.
Ο 51χρονος,ο οποίος συνελήφθη μετά από Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Αρχών του Βελγίου και μεταξύ άλλων «κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παροχή βοήθειας για παράνομη είσοδο ατόμων και διαμονή, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων και εμπορία πλαστών-παραποιημένων εγγράφων», οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων και λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι οδηγήθηκε ξανά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των “Χανιώτικων νέων” κατά την παράμονή του στην Εισαγγελία, συναίνεσε ενώπιον της αντιεισαγγελέως με το αίτημα του Βελγίου να εκδοθεί στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο 51χρονος μιλούσε πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και όπως έλεγε εργαζόταν για χρόνια στην περιοχή του Καβρού Αποκορώνου.
haniotika-nea.gr