Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποκάλυψη: Να πώς μας κλέβουν το νερό και το ρεύμα και οι αρχές αδιαφορούν

Από τη Βένη Παπαδημητρίου Μετά τις απειλές του Αθανάσιου Κατσίκη, «θα το πληρώσεις  ακριβά αυτό, θα δεις τι θα
πάθεις»,  εννοώντας,την αποκάλυψη του αυθαίρετου κτίσματος και την κλοπή νερού και ρεύματος, που κατήγγειλα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, το πλήρες κείμενο της καταγγελίας μου, είναι το εξής:

Ζω, επί 34 έτη,  σε διαμέρισμα   πολυκατοικίας, με ενοίκιο.
Εργαζόμουν, ως δημοσιογράφος, στην εφημερίδα «Απογευματινή», από το έτος 1986, έως το κλείσιμό της, τέλος του 2010.
Όλο αυτό το διάστημα, λόγω ελλείψεως χρόνου και άλλων καταστάσεων, δεν μπορούσα να πληρώνω τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, μόνη μου  και τα έδινα σε συναδέλφους, να κάνουν τις πληρωμές.
Μου έλεγαν πάντα,  «Βένη, τι λογαριασμοί είναι αυτοί; Εργοστάσιο έχεις σπίτι σου;»
Μιλάμε για υπερβολικά ποσά, για ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Μάλιστα η ΕΥΔΑΠ, είχε έρθει 100.000 δραχμές, πριν μπούμε στο ευρώ.
……….
Φτάνουμε στο σήμερα.
Η κρίση μας επηρέασε όλους και  έχοντας χρόνο, αποφάσισα να ψάξω το θέμα.
Έπεσε στα χέρια μου ένας  ανοιχτός λογαριασμός των ιδιοκτητών του διαμερίσματος που μένω, λογαριασμός της ΔΕΗ, όπου είδα, πως δηλώνουν, τα μισά τετραγωνικά!  Αυτός που τον άνοιξε και τον πέταξε κάτω, ήταν το χέρι Του Θεού, για να βρω την άκρη!
Τότε κατάλαβα, πως η επέκταση που έκαναν, και έχτισαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας , και το μετέτρεψαν σε μεζονέτα,  είναι αυθαίρετο.
Πήγα στον Δήμο Ζωγράφου και ζήτησα να δω, τα τετραγωνικά που δηλώνονται. Δεν υπήρχε το αυθαίρετο κτίσμα στην ταράτσα.  Σημειωτέον, πως τα τετραγωνικά των σπιτιών, η ΔΕΗ τα παίρνει από τον Δήμο.
Μάλιστα, δηλώνουν άλλους ορόφους, ότι μένουμε, και όχι στον 5ο όροφο. Για να κρύψουν το αυθαίρετο, προφανώς.
Έκανα καταγγελία στην πολεοδομία Ζωγράφου, με αριθμό πρωτοκόλλου 1393, στις αρχές του Σεπτέμβρη, καταγγέλοντας το αυθαίρετο, και ότι μου κλέβουν νερό και ρεύμα. Υπάρχει σωλήνας του νερού στον φωταγωγό που βγαίνει από το δικό μου διαμέρισμα και ανεβαίνει στο αυθαίρετο.
12805647_1275929915766794_6456271773875209577_nΤον σωλήνα αυτό, τον βρήκε μόνον ο υδραυλικός της Απογευματινής, Κώστας Γκιουλμπαξιώτης,
Οι υδραυλικοί  της  γειτονιάς, δεν έβρισκαν τίποτε, για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους, με τους πελάτες.
Έσκαψε και τον έκοψε πριν λίγα χρόνια. Ήταν η μητέρα μου εδώ, είχε έρθει από Γιάννενα και δεν μου είπε τίποτε. Το έμαθα πρόσφατα για τον σωλήνα.  Παρ αυτά, οι λογαριασμοί νερού είναι υψηλοί, και συνομιλώντας με το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΥΔΑΠ, μου είπαν να ψάξω για παρένθετο σωλήνα. Κανείς υδραυλικός της γειτονιάς δεν το ανέλαβε . Απευθύνθηκα  στον υδραυλικό,  Χρήστο  Κουτούκη ,  ο οποίος  διατηρεί κατάστημα στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου  62-64 , πρόσφατα,  ο οποίος, μου ζήτησε να φύγω από το σπίτι και να βλέπει αν υπάρχει κατανάλωση στο ρολόι της ΔΕΗ.  Και θα μου έδινε πιστοποίηση. Ενώ, είδε πως υπήρχε κατανάλωση εν απουσία μου, αντί πιστοποίησης που ζητά η ΕΥΔΑΠ, θέλησε να μου πουλήσει ένα χαρτί «δεν υπάρχει διαρροή», κάτι που είναι παράνομο.
Που να βρει το δίκιο του ο πολίτης; Με τόσους απατεώνες;
Μέχρι σήμερα, η πολεοδομία Ζωγράφου, δεν έχει κινηθεί, δεν έχει κάνει έλεγχο.  (τελικά, έρχεται την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 10.30 το πρωί)
Ενημέρωσα μάλιστα με fax, την δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Κατσαφάκη, αλλά, δεν άλλαξε τίποτε.
Μιλώντας με τον Ομότιμο  καθηγητή αντισεισμικής τεχνολογίας κ. Παναγιώτη Καρύδη, με παρότρυνε να προσθέσω στην καταγγελία μου, πως, «εάν δεν προβλέπεται επιπλέον όροφος, με το αυθαίρετο χτίσμα, έχει επηρεαστεί η στατική του κτιρίου, έχει αυξηθεί η επικινδυνότητα και θα πρέπει να ενισχυθεί το κτίριο, οπωσδήποτε.
14580389_10210783030550480_1399942464_nΞαναπήγα στην Πολεοδομία Ζωγράφου, και το συμπλήρωσα, με αριθμό πρωτοκόλλου 1357.
……………
Σκεπτόμενη, πως ένα αυθαίρετο , δεν είναι δηλωμένο στον Δήμο, στην ΔΕΗ, θα είναι στην εφορία;
Έτσι, μετέβην στην Εφορία  ΙΖ Αθηνών, στην οδό Δαμάρεως  175, και μίλησα με τον υποδιευθυντή του  τμήματος.
Έκανα την καταγγελία μου, στην εφορία με αριθμό πρωτοκόλλου 49981, έλεγχος  Α2 .
Την καταγγελία χειρίστηκε η κυρία Καψή, την οποία κάλεσα στο τηλέφωνο προχθές Τετάρτη, να της αναφέρω, πως δεν μου δίνουν απόδειξη ενοικίου, παρά το ότι κατέβαλλα το  ενοίκιο στην τράπεζα.
Μου είπε να περάσω από την εφορία.
Πήγα στο γραφείο του υποδιευθυντή, συζητήσαμε και σε μια στιγμή, έγραψε κάτι στην καταγγελία μου, με δικά του γράμματα και μου ζήτησε να βάλω την υπογραφή μου, για άρση της καταγγελίας.
Δυστυχώς, πάνω στην ταραχή μου, την συναισθηματική φόρτιση, υπέγραψα.
Δεν ξέρω γιατί , μου ζητήθηκε η άρση της καταγγελίας.
Επανήλθα όμως, και τους ενημέρωσα με fax,  πως κάνω άρση της υπογραφής μου, έως ότου διελευκανθεί η υπόθεση.
……………….
Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, έχουν κλειδώσει τα ρολόγια της ΔΕΗ , και δεν μου δίνουν κλειδιά, ενώ έχουν όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Μόλις ΄είδαν τον ηλεκτρολόγο, που έφερα σπίτι , να δει το σπίτι και τι εργαλεία χρειάζεται για να ΄ψάξει , αν υπάρχει καλώδιο που συνδέεται με το δικό τους διαμέρισμα, μου έριξαν ένα σημείωμα να φύγω από το σπίτι το συντομότερο δυνατό.
fotografia0087Πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου και τους ανέφερα για τα κλειδιά των ρολογιών της ΔΕΗ.. Κάλεσαν τον ιδιοκτήτη στο Τμήμα, και τους είπε, πως μπαίνουν άστεγοι και κλέβουν ρεύμα..
Το καταλάβατε; Άστεγοι, κλέβουν ρεύμα.  Και το πάνε που, οι άστεγοι;
Και οι αστυνομικοί τους πίστεψαν.  Και με προέτρεψαν να κάνω μήνυση.
Μα είναι δυνατόν, να κάνω μήνυση,  για το δικαίωμά μου, να βλέπω την κατανάλωσή μου; Έλεος!
…………..
Εγώ, έχω υποστεί οικονομική αφαίμαξη 34 χρόνια, με υπέρογκους λογαριασμούς.
Με τις απειλές του κ. Κατσίκη «θα σε  βγάλω τάκα – τάκα, από το σπίτι».
………..
Ζητώ, την άμεση επέμβαση της πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου.Να ελεγχθεί, πέρα από το αυθαίρετο και την επικινδυνότητά του, από πού υδροδοτείται, και ηλεκτροδοτείται;
Ζητώ, να συνεχιστεί ο έλεγχος  από την ΙΖ Εφορία, με βάση την καταγγελία μου.
……….
Ζητώ, την παρέμβαση εισαγγελέα, να διελευκανθεί η υπόθεση της κλοπής , εις βάρος μου, επί 34 έτη.
Ζητώ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..
Βένη Παπαδημητρίου



now24.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια