Το πιο διάσημο σάντουιτς του κόσμου!


Αν και στο άκουσμα του ονόματός του, το μυαλό μας πάει κατευθείαν στη Γαλλία, ωστόσο το french dip είναι ένα από τα πιο κλασικά σάντουιτς της αμερικανικής κουζίνας.

Το όνομά του προέκυψε από την ονομασία του ψωμιού που χρησιμοποιούν για την παρασκευή του, την μπαγκέτα δηλαδή που ονομάζεται και french roll. Στη γέμιση πάλι, βάζουν μουστάρδα, τυρί, σιγομαγειρεμένο και λεπτοκομμένο μοσχάρι, που σερβίρεται με τη δική του σάλτσα στο πλάι με τις τηγανητές πατάτες που το συνοδεύουν.

Θεωρείται ακριβό, για όσους βρεθείτε στις ΗΠΑ, αλλά βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού, εδώ και χρόνια.

Το μυστικό όσων ξέρουν, είναι ότι ψήνουν ελαφρά το ψωμί μέσα στο τηγάνι που ψήθηκε το κρέας από μοσχάρι. Έτσι μαρινάρεται γρήγορα και η γεύση του απογειώνεται. Να ξέρετε πως θεωρείται πλήρες γεύμα, καθώς ξεπερνάει τις 1000 θερμίδες.


Πηγή: e-radio.gr