Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βρετανός χάκερ με αυτισμό πρόκειται να εκδοθεί στις ΗΠΑ


Ένας Βρετανός με αυτισμό, ο οποίος κατηγορείται ως υπεύθυνος για πληθώρα κυβερνοεπιθέσεων στα συστήματα υπολογιστών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, πρόκειται να εκδοθεί από τη χώρα του προκειμένου να δικαστεί βάσει του αμερικανικού νόμου.

Ο Λάουρι Λοβ, 31 ετών, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Asperger, κατηγορείται ότι εισέβαλε στα ηλεκτρονικά συστήματα του FBI, της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (FED), καθώς και στην αμερικανική υπηρεσία πυραυλικής άμυνας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Λοβ παλαιότερα είχε εκφράσει τους φόβους του για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι θα πεθάνει εάν αναγκαστεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 31χρονος είχε συλληφθεί στο σπίτι του στο Σάφολκ το 2013, ενώ ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός είχε κατασχεθεί από τη βρετανική αστυνομία. Λίγο αργότερα είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, ενώ τελικά στη Βρετανία δεν του ασκήθηκαν διώξεις.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Λοβ υποστηρίζουν ότι επειδή πάσχει από κατάθλιψη και σε συνδυασμό με το σύνδρομο Asperger δεν θα έπρεπε να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Από την πλευρά τους, οι Αμερικάνοι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο 31χρονος χρησιμοποιεί τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει ως δικαιολογία προκειμένου να διαφύγει της δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ο Λοβ, σε συνέντευξή του στους Financial Times, αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους νέους με δεξιότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές να μάθουν να χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους με θετικό τρόπο δουλεύοντας για  επιχειρήσεις, παρά να εμπλέκονται σε κακουργηματικές πράξεις.


Πηγή: nooz.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια