Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αφανίζουν κατά παραγγελία αγριόγιδα και ζαρκάδια στην Ήπειρο για πολυτελή εστιατόρια

Αφανίζουν κατά παραγγελία αγριόγιδα και ζαρκάδια στην Ήπειρο για πολυτελή εστιατόρια
Σε πολυτελή και γκουρμέ εστιατόρια ξενοδοχείων της Αθήνας αλλά και νησιών με μεγάλη τουριστική κίνηση(Μύκονος,Σαντορίνη,Κρήτη), έκαναν φέτος την εμφάνισή τους πιάτα με αγριοκάτσικο και ζαρκάδι από την
Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα. Χωρίς να σέβονται τίποτε και κανέναν οι επαγγελματίες λαθροθήρες ,ντόπιοι και Αλβανοί αφανίζουν το σπάνιο αυτό ζώο και θησαυρίζουν σε βάρος της  πανίδας του τόπου.
Οι λαθροθήρες δουλεύουν κατά παραγγελία και επέκτειναν τη δράση τους και στην οροσειρά των Τζουμέρκων ,όπου υπάρχει ένας πληθυσμός από 40-50 αγριόγιδα.
Οι λιγοστοί θηροφύλακες με κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους προσπαθούν να περιορίσουν το κακό με πενιχρά όμως αποτελέσματα.
Εκεί όμως που πραγματικά γίνεται "χαμός" είναι στα ζαρκάδια που ο πληθυσμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των αγριόγιδων.
Σε καθημερινή σχεδόν βάση οι λαθροθήρες-εγκληματίες σκοτώνουν τα πανέμορφα αυτά ζώα και  στέλνουν το κρέας τους με κάθε τρόπο,και μέσο ακόμη και σε φορητά ψυγεία στους πελάτες τους. Το φαινόμενο αυτό έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και το κράτος με τους μηχανισμούς του για μια ακόμη φορά απουσιάζει. Το κυνήγι και των ζαρκαδιών φυσικά απαγορεύεται αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους επαγγελματίες λαθροθήρες που καθημερινά οργώνουν τις περιοχές του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου ,όπου και ζουν κατα κύριο λόγο τα ζαρκάδια ,για την ανεύρευση και την εν ψυχρώ δολοφονία τους. Καιρός είναι έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα πριν είναι πολύ αργά και αφανιστούν και αυτά τα ζώα..
 
http://www.epirus-tv-news.gr/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια