Για τον πυροβολισμό στη πλ. Εξαρχείων από ναρκέμπορους

φωτογραφία αρχείου
Η ένταση στην πλατεία Εξαρχείων εξακολουθεί να διατηρείται αμείωτη, με τη μαφία των ναρκωτικών να επιχειρεί να επιβάλει τους κανόνες της στην περιοχή. Στο indymedia αναρτήθηκε
κείμενο για νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς.
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 ομάδα συντρόφων που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση στην περιοχή των Εξαρχείων εκδίωξε έμπορο ναρκωτικών από την πλατεία. Μετά το τέλος της αφισοκόλλησης ο έμπορος επέστρεψε μαζί με άτομο που διακινεί ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος και πυροβόλησε στον αέρα φωνάζοντας "που είναι ρε αυτοί που σε διώξανε;" Το παραπάνω γεγονός εξακριβώθηκε μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν σύντροφοι στην πλατεία.

Είναι σαφές οτι ο πυροβολισμός αποτέλεσε μια ξεκάθαρη κίνηση προειδοποίησης της μαφίας απέναντι σε όσους αγωνίζονται για την επανοικειοποίηση της περιοχής. Ήταν μια προειδοποιητική βολή για την μονιμοποίηση του εμπορίου ναρκωτικών στην πλατεία και την τοποθέτηση κανούργιων προσώπων στην πιο κερδοφόρα πιάτσα της Αθήνας. Είναι προφανές οτι τόσο πριν όσο και μετά από τον πυροβολισμό οι δομές του αγώνα αλλά και συγκεκριμένοι σύντροφοι βρίσκονται στοχοποιημένοι. Για εναν αγώνα που αφορά όλο το αντικρατικό-αντικαπιταλιστικό κίνημα, για εναν αγώνα βαθιά ταξικό απέναντι στο παράνομο κεφάλαιο που αναπτύσσεται με αμείωτη ένταση στην περιοχή. Για εναν αγώνα βαθιά υπαρξιακό που αφορά τη βιωσιμότητα ή μη ταξικών και κοινωνικών δομών στην γειτονιά.

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα αλληλεγγυής για τη συνέχιση του αγώνα που έρχονται από όλες τις γωνιές του πλανήτη που αναρχικοί και κομμουνιστές συγκρούονται με τις ναρκωμαφίες και τα μεγαλοκαπιταλιστικά συμφέροντα μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια.

Από τους αγώνες των Ζαπατίστας στο Μεξικό και του Λαϊκού Μετώπου στην Τουρκία ενάντια στο παράνομο κεφάλαιο και τις ναρκωμαφίες του μέχρι τους αγώνες που δίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων ενάντια στις μαφίες,τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ή εμείς ή αυτοί... Μέση λύση δεν υπάρχειΣυνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων.
athens.indymedia.org
.