Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανθρωπολογική εξέταση θα χρειαστεί η σορός της άγρια δολοφονημένης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους

Παρατείνεται η αγωνία για την ανακάλυψη της ταυτότητας της σορού της γυναίκας που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη την περασμένη Δευτέρα σε οικόπεδο, στη συμβολή των οδών Ναυπάκτου και Αγίου Νικολάου, στους Αγίους Αναργύρους.


Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι σαφή λόγω της πολύ προχωρημένης αποσύνθεσης της σορού, στην οποία είχαν μείνει ελάχιστοι ιστοί και μαλακά μόρια.
Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε να ακολουθήσει ανθρωπολογική εξέταση στα οστά της σορού, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου αλλά και να προσδιοριστεί όσο το δυνατό με ακρίβεια ο χρόνος θανάτου. Από τη σορό ελήφθη γενετικό υλικό το οποίο θα συγκριθεί προτίστως με δείγματα από εξαφανισμένες γυναίκες, ξεκινώντας από το τελευταίο 6μηνο εώς και χρόνια πίσω.
Συνολικά, η σύγκριση θα γίνει με τουλάχιστον 50 περιπτώσεις, ωστόσο προτεραιότητα δίνεται στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις, ανάμεσά τους και εκείνη της 50χρονης Έλενας Όλτερσντορφ που εξαφανίστηκε το χρονικό διάστημα 9-11 Ιουνίου 2016 από τα Πετράλωνα και οι απαντήσεις θα είναι διαθέσιμες εντός μίας εβδομάδας.
Η εκτίμηση παραμονής του πτώματος, τυλιγμένου με σακούλες σκουπιδιών και κουβέρτες κάτω από το καυτό ήλιο, υπολογίζεται στους 2-6 μήνες, αλλά δεν αποκλείεται να ήταν και περισσότερο, κάτι που επίσης η ανθρωπολογική εξέταση θα κληθεί να απαντήσει, τα αποτελέσματά της οποίας όμως καθυστερούν αρκετά. Η σορός είχε μαύρα μακριά μαλλιά και το θύμα φορούσε ένα λουλουδάτο φόρεμα (φλοράλ) και στηθόδεσμο.
Την ίδια ώρα που οι απαντήσεις αναμένονται από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία και τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. η προανάκριση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής συνεχίζεται, στην προσπάθεια τυχόν εντοπισμού μαρτύρων και κυρίως ατόμων που τυχόν να είχαν εντοπίσει ύποπτη κινητικότητα στην περιοχή που εντοπίστηκε το πτώμα της άγρια δολοφονημένης γυναίκας.
thepressroom.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια