Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρωσία: Συνελήφθη Ουκρανός "κατάσκοπος" στη Μόσχα - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε στη Μόσχα έναν ανώτερο αξιωματούχο των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών επειδή συγκέντρωνε απόρρητες πληροφορίες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Η FSB συνέλαβε στη Μόσχα έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, τον συνταγματάρχη Ρόμαν Σουστσένκο», ανακοίνωσε η υπηρεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
«Ο Ουκρανός πολίτης συγκέντρωνε απόρρητες πληροφορίες για τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων και της Εθνοφρουράς», τις οποίες επιθυμούσε να δώσει σε άλλη χώρα και οι οποίες «θα μπορούσαν να πλήξουν τις αμυντικές δυνατότητες του κράτους», πρόσθεσε η FSB.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 μετέδωσε εικόνες από έναν μεσήλικα άνδρα με χειροπέδες, επισημαίνοντας ότι το βίντεο το έδωσε στη δημοσιότητα η FSB. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών Πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε: «Διαψεύδουμε τις πληροφορίες. (Ο Σουστσένκο) δεν έχει σχέση με εμάς».



Από την πλευρά του το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform μετέδωσε ότι ο Σουστσένκο είναι ο ανταποκριτής του στη Γαλλία, ο οποίος βρίσκεται σε άδεια και είχε μεταβεί στη Μόσχα για προσωπικούς λόγους όταν συνελήφθη την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μαρκ Φεϊγκούν, έκτοτε ο Σουστσένκο «κρατείται στο Λεφόρτοβο», το κρατητήριο της FSB στη Μόσχα.
Εκεί θα παραμείνει «δύο μήνες», όπως δήλωσε ο Εκατερίνα Κράσνοβα εκπρόσωπος ρωσικού δικαστηρίου.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε από την πλευρά του «τη βαθιά του αγανάκτηση» για τη σύλληψη του Σουστσένκο, η οποία έγινε έπειτα από «κατασκευασμένες κατηγορίες», ενώ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση αυτού του «πολιτικού κρατούμενου».
«Όλοι αυτοί οι “κατάσκοποι“ δεν είναι ένοχοι παρά για ένα πράγμα: ότι διαθέτουν ουκρανικό διαβατήριο και ότι είναι Ουκρανοί», κατήγγειλε στον λογαριασμό της στο Facebook η βουλευτίνα Ιρίνα Γκερατσένκο που είναι αρμόδια για ανθρωπιστικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις του Μινσκ, οι οποίες έχουν στόχο την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια