Δώστε όποια γεύση θέλετε στο φαγητό σας με μια έξυπνη συσκευή!


Η είδηση αυτή είναι σίγουρο ότι θα χαροποιήσει όσους κάνουν δίαιτα, μια και έχουν τη δυνατότητα να «νοστιμίσουν» με όποια γεύση τους αρέσει όσα φαγητά θεωρούν άνοστα, αλλά πρέπει να τα καταναλώσουν εξαιτίας της δίαιτας που ακολουθούν.

Η έξυπνη συσκευή που δημιούργησαν επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λονδίνου στη Βρετανία, αποκαλούμενη Taste Buddy, δίνει τη δυνατότητα σε τροφές άνοστες να γίνουν νόστιμες.

Η συσκευή εκπέμπει ηλεκτρικό ρεύμα σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να «τονώσει» τη γεύση είτε αφορά σε γλυκό είτε σε αλμυρό, ακόμη κι όταν αυτή δεν υπάρχει στο πιάτο.

Η συσκευή θα μπορούσε κάποια στιγμή να προσαρμοστεί σε κουζινικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και κούπες, και η επιστημονική ομάδα έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πάνω σε ένα κουτάλι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, με περεταίρω ανάπτυξη, θα μπορούσε να χρησιμοποιείται από ανθρώπους την ώρα που τρώνε ένα υγιεινό πιάτο, που όμως θα έχει μια γεύση που αγαπούν, όπως για παράδειγμα να κάνει το τόφου να έχει τη γεύση μπριζόλας ή τα λαχανικά εκείνη της σοκολάτας.

«Κάτι που ξεκίνησε σαν ένα διασκεδαστικό πείραμα μηχανικής έχει οδηγήσει σε κάτι πολύ πιο συναρπαστικό με τη δυνατότητα να έχει έναν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο», δηλώνει ο επικεφαλής ερευνητής. «Το Taste Buddy θα μπορούσε κάποια στιγμή να σώσει ζωές, επιτρέποντας στους ανθρώπους να στραφούν σε περισσότερο υγιεινές επιλογές διατροφής.

Πολλά παιδιά μισούν τη γεύση των λαχανικών. Οπότε ήξερα ότι όταν έγινα μηχανικός, ήθελα να φτιάξω μια συσκευή που θα επέτρεπε στα παιδιά να τρώνε λαχανικά που έχουν τη γεύση σοκολάτας», τονίζει ο καθηγητής Adrian Cheok.


Πηγή: tilegrafima.gr