Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου έξι εκ των Τούρκων πραξικοπηματιών


Απορρίφθηκαν άλλες έξι από τις αιτήσεις ασύλου των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Συνολικά μέχρι στιγμής η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών έχει πει «όχι» σε επτά εκ των οκτώ αξιωματικών.
Αιτιολογία της απόφασης η συμμετοχή τους στο πραξικόπημα που αποτελεί «τρομοκρατική πράξη».
Η συνήγορός τους Σταυρούλα Τομαρά, δηλώνει έκπληκτη και εκφράζει την ελπίδα της οι ελληνικές αρχές να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους την στάση των άλλων πέντε κρατών μελών της ΕΕ, που έδωσαν άσυλο στους αξιωματούχους που ζήτησαν άσυλο.

«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της ΕΕ που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειες τους μετά το πραξικόπημα», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου και ειδικότερα στις 21 του μηνός είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό ή αίτηση ασύλου ενός εκ των οκτώ Τούρκων που ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

πηγή: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια