Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανεπιστημιακοί κατά Καμμένου για τα ειδικά μισθολόγια: «Θα έπρεπε να ντρέπεται»

Μέχρι του... Μαξίμου αλλά και στο Μαρούσι όπου είναι η έδρα του υπουργείου Παιδείας, από τα γραφεία της στα Ιλίσια, ακούστηκαν οι φωνές της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών κατά του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.


«Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Καμμένος να προβαίνει σε τέτοιες απαξιωτικές δηλώσεις για τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους ανθρώπους που εκπαιδεύουν τους νέους επιστήμονες της χώρας μας» λέει η ΠΟΣΔΕΠ, βάλλοντας κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Ειδικότερα, κατά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την παιδεία στη Βουλή, «ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέβη σε μια απαράδεκτα αήθη επίθεση εναντίον των καθηγητών πανεπιστημίου» όπως λέει η ΠΟΣΔΣΕΠ παραθέτοντας τη ακριβή δήλωση από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής:
«...Και εδώ θα σας πω ότι έγινε μεγάλη συζήτηση για τα περίφημα ειδικά μισθολόγια και ήρθαν κάποιες προτάσεις λέγοντας ότι, παραδείγματος χάριν, οι καθηγητές πανεπιστημίου θα έπρεπε –ήταν η άποψη των δανειστών- να παίρνουν παραπάνω χρήματα και να μειωθούν τα χρήματα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Και η απάντηση ήταν, για τους καθηγητές των πανεπιστημίων, ας ψάξουμε να βρούμε τα τελευταία χρόνια ποιοι από αυτούς είχαν συμμετάσχει σε επιτροπές, ποιοι είχαν πάρει χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Κάποιοι δεν πήραν  ποτέ και πράγματι έχουν χαμηλό εισόδημα, αλλά κάποιοι έγιναν πλούσιοι, επίλεκτοι της εκάστοτε κυβέρνησης».
«Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Καμμένος να αντιμετωπίζει με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο πανεπιστημιακούς καθηγητές που κρατούν με αυτοθυσία και υψηλό αίσθημα ευθύνης όρθια τα πανεπιστήμια στα χρόνια της οικονομικής κρίσης για να μη καταρρεύσουν από την δραματική υποχρηματοδότηση των τελευταίων ετών» απαντά με οξύτητα η ΠΟΣΔΕΠ.
Και μεταξύ άλλων, συμπληρώνει: «Δεν γνωρίζει ο κ. Καμμένος ότι οι πανεπιστημιακοί καθηγητές πλήρωσαν πολύ βαρύ τίμημα για την οικονομική κρίση, υφιστάμενοι αβάσιμες, οριζόντιες περικοπές, χωρίς σαφή κριτήρια και αίσθημα δικαίου, που άγγιξαν το 40%, ενώ παράλληλα δεν συμμετείχαν στις αυξήσεις των άλλων ειδικών μισθολογίων την περίοδο της «οικονομικής ευμάρειας»; Δε γνωρίζει ότι οι περικοπές αυτές παραμένουν ακέραιες μόνο για τους πανεπιστημιακούς, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες ειδικών μισθολογίων για τις οποίες υπήρξε πλήρης ή μερική αποκατάσταση; Δε γνωρίζει ότι οι περικοπές αυτές κρίθηκαν αντισυνταγματικές με την απόφαση 4741/2014 της ολομέλειας του ΣτΕ, μια απόφαση με την οποία η κυβέρνηση,της οποία είναι τυπικά ο δεύτερος τη τάξει, αρνείται να συμμορφωθεί; Δε γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πανεπιστημιακών καθηγητών ζει αποκλειστικά με τον μισθό του χωρίς δυνατότητα πρόσθετων αμοιβών από καμία άλλη πηγή;»
kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια