Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λιτανεία στη Ρόδο για τη συνεχιζόμενη ανομβρία (φωτογραφίες)

Λιτανεία στη Ρόδο για τη συνεχιζόμενη ανομβρία - ΦΩΤΟ
Λιτανεία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στον Προφήτη Ηλία Καλυθιών στη Ρόδο, εξαιτίας της ανομβρίας που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην περιοχή.

Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί μία απόφαση των τοπικών Αρχών μόνο, αλλά έγινε μετά από την αγωνία που εκφράζουν προς τους αρμοδίους οι κάτοικοι της περιοχής το τελευταίο διάστημα, μιας και το θέμα της ανομβρίας τους απασχολεί έντονα και φοβούνται για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παραγωγή τους. Ήδη είναι ορατές οι συνέπειες στις καλλιέργειες από την έλλειψη νερού.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Πρόεδρος των Καλυθιών, Μιχάλης Καφετζής, συζητούσε το θέμα με τον κόσμο, ενώ αρκετές φορές δεχόταν πολίτες στο γραφείο του, οι οποίοι του μετέφεραν την αγωνία τους.

Έτσι, σε συνεργασία της ενορίας της περιοχής και της δημοτικής κοινότητας που αφουγκράστηκαν την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί λιτανεία στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στις Καλυθιές. Συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού και το τοπικό συμβούλιο.


Τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, οι κάτοικοι, γονατιστοί, έκαναν έκκληση για να βρέξει, ενώ πραγματοποιήθηκε και περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία στο χωριό.
 
Στις Καλυθιές υπάρχουν ελιές αλλά και αμπέλια και ξινόδεντρα και συνήθως τον Οκτώβριο έριχνε τις πρώτες βροχές, κάτι που δεν συνέβη ούτε φέτος.

Επιπλέον, στην περιοχή υπάρχει το φράγμα του Άη-Γιάννη το οποίο, τέτοια εποχή, τα προηγούμενα χρόνια, ήταν γεμάτο. Μάλιστα είχε και ψάρια, ορισμένα από αυτά σπάνια, καθώς και τριάντα πάπιες. Από εκεί έπιναν επίσης νερό και τα ελάφια της περιοχής.

Φέτος, το φράγμα έχει ξεραθεί, πολλά ψάρια ψόφησαν – κάποια από τα οποία σώθηκαν με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΡ που έβαλε νερό- αλλά είναι άγνωστο τι θα γίνει από εδώ και πέρα.
Πηγή: rodiakil.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια