Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό το άδικο παιχνίδι στις πλάτες των συναδέλφων μας; - κείμενο αστυνομικού της ΥΜΕΤ

Αναδημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού της ΥΜΕΤ, που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Facebook "Μάχιμοι Αστυνομικοί", ύστερα από το περιστατικό με τους συνταξιούχους το πρωί της
Δευτέρας: Άλλη μια μαύρη σελίδα σημειώθηκε στο πολύπαθο ενεργητικό της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Η πορεία των συνταξιούχων, ολοκλήρωσε τη διαδρομή της και καταφτάνει στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού. Στο σημείο είχε πραγματοποιηθεί φραγμός με δυο υπηρεσιακά λεωφορεία της ΔΑΕ, ενώ στο πεζοδρόμιο, στο κενό μεταξύ λεωφορείου και της περίφραξης της προεδρικής φρουράς, τοποθετήθηκαν μια διμοιρία ΥΜΕΤ και μια διμοιρία ΥΑΤ. 

Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει αναφορά στο γεγονός πως η διμοιρία ΥΜΕΤ, αρχικά όπως φαίνεται και στο βίντεο, ήταν χωρίς κράνη που σε περίπτωση συμπλοκής είναι ότι χειρότερο. Μάλιστα πριν φτάσει η πορεία ήταν και χωρίς ασπίδες. Ξαφνικά οι «ειρηνικοί», «φιλήσυχοι» και «ευυπόληπτοι» διαδηλωτές αρχίζουν να επιτίθενται με μανία στο λεωφορείο. Όπως φαίνεται σε διάφορες φωτογραφίες και στο βίντεο, η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που το όχημα μετατοπίστηκε από την αρχική του θέση, ενώ προκλήθηκαν και σημαντικές φθορές στα κάγκελα τους και στους καθρέφτες και στα φώτα.Με σοβαρό κίνδυνο ανατροπής.

Έτσι λοιπόν προέβησαν σε πολύ περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές και να σώσουν το όχημα. Αρκετά σωστή κίνηση, ενώ παράλληλα οι συνάδελφοι έδρασαν άψογα και επαγγελματικά, καθώς στο βίντεο δεν διαπιστώνεται κάποια υπέρμετρη ενέργεια από μεριά μας. Οι αστυνομικές ράβδοι στις θήκες και ουδείς κινήθηκε πιο μπροστά από το ύψος του λεωφορείου.

Από εδώ και μετά αρχίζει ο παραλογισμός. Διαβάσαμε περί πολιτικών ευθυνών και για την απαγόρευση χρήση δακρυγονων στις πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων. Δεν πιστεύω πως αυτά τα πράγματα ισχύουν στις πολιτισμένες και ανεπτυγμένες χώρες. Πρόκειται για μια εντολή η οποία αποφασίστηκε από άτομα που δεν έχουν ξεμυτίσει πιο έξω από το γραφείο τους, ενδιαφέρονται να περισώσουν το πολιτικό και υπηρεσιακό τους μέλλον και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τέτοιοι άνθρωποι διοικούν και δίνουν εντολές στις διμοιρίες. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά όμως, αποποιούνται των ευθυνών τους και το βάρος πέφτει πάνω στου επικεφαλείς βαθμοφόρους και τους αστυφύλακες που ενεργούν, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Αλήθεια πως μπορούν οι διμοιρίες να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα τους όταν δεν έχουν μια δίκαιη και υποστηρικτική κάλυψη από τους ανωτέρους τους, αλλά και τη διοίκηση; 

Πως μπορούν να δουλέψουν όταν οι εντολές είναι ασαφείς και ποτέ δεν την πληρώνει ο εντολέας αλλά αυτός που την εκτελεί; Από την εμπειρία μας και μόνο καταλαβαίνουμε πως θα υπάρξουν εξελίξεις και σίγουρα θα αναζητηθούν ευθύνες από τις διμοιρίες που ενήργησαν στο σημείο, ενώ δεν αποκλείεται το γεγονός πως κάποιοι ενδέχεται να «αποδεσμευθούν» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε κάποια άλλη υπηρεσία. Εδώ λοιπόν ταιριάζει ο χαρακτηρισμός «μαύρη σελίδα» με τον οποίο ξεκίνησα το άρθρο. 

Κλείνοντας, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κατακρίνω και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει υιοθετήσει ακριβώς την ίδια γραμμή που ακολουθούσε και η κυβέρνηση όταν αυτη ήταν αντιπολίτευση.Να σας υπενθυμίσω πως η Ελληνική Αστυνομία είναι μια κοινωνική οντότητα η οποία υπάρχει για τη προάσπιση του κοινού καλού και τη τήρηση της κείμενης νομοθεσίας. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης της κάθε κυβέρνησης και ως χώρος εκδήλωσης φαινομένων λαϊκισμού και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Τέτοιες ενέργειες βλάπτουν και την ίδια την αστυνομία και την εικόνα της στο πολίτη.

Υ.Γ 1: Τη Κυριακή που μας πέρασε, στα στενά της Καισαριανής, 120 άτομα, μέλη κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων, απωθήθηκαν με περιορισμένη χρήση χημικών από διμοιρία, προκειμένου να μην φτάσουν στο Σκοπευτήριο όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός. Αυτό το συμβάν με τα δακρυγόνα δεν ενόχλησε κανέναν στη Κατεχάκη; 

Υ.Γ 2: Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό το άδικο παιχνίδι στις πλάτες των συναδέλφων μας; 

Υ.Γ.3:Εαν "τούμπαρε" το λεωφορείο και είχαμε τραυματίες και νεκρούς να έβλεπα που θα κρύβονταν μερικοί!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια