Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ΣΥΡΙΖΑ "ροκανίζει" τον Τόσκα, όπως τον Πανούση, Φόβοι για νέες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα

Ενδοκυβερνητική θύελλα εκτός ορίων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και 21 βουλευτών της κυβέρνησης με τον υπουργό Προστασίας του
Πολίτη Νίκο Τόσκα. Αφορμή οι πρόσφατες  καταγγελίες για εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος πέντε ανήλικων προσφύγων από τη Συρία μέσα στο Α.Τ. Ομονοίας. Κόμμα, βουλευτές και μέλος της κυβέρνηση σκιαμαχούν ανταλλάσσοντας βολές μέσω ανακοινώσεων.
Ο κ. Τόσκας φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο προκάτοχός του Γιάννης Πανούσης
Ο κ. Τόσκας φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο προκάτοχός του Γιάννης Πανούσης. Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας του περιστατικού. Ο εσωκομματικός κουρνιαχτός σηκώθηκε αρχικά από την επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, το απόγευμα της Παρασκευής 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.
«Το παραπάνω περιστατικό -εάν και εφόσον ευσταθεί η καταγγελία- υποδεικνύει μία κλιμάκωση της αυταρχικής συμπεριφοράς και κακοποίησης σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών» έγραφαν μεταξύ άλλων οι 21 βουλευτές.
Ακολούθησε όμως η ακόμη σκληρότερη ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ουσιαστικά απάντησε αργότερα ο αρμόδιος υπουργός. «Στο βαθμό, βέβαια, που επιβεβαιώνονται οι περιγραφές για τα γεγονότα, αυτά ξεφεύγουν από το επίπεδο της αυθαιρεσίας και περνούν στο επίπεδο μιας απόλυτα αντικοινωνικής αγριότητας. Δυστυχώς δεν είναι ένα τυχαίο ή μεμονωμένο περιστατικό.Αποτελεί κλιμάκωση αυτής της αυθαιρεσίας. Τέτοιες ενέργειες φαίνεται να βρίσκουν στήριξη  σε  ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ» έγραφαν στην ανακοίνωσή τους.
Ο κ. Τόσκας σήκωσε άμεσα το γάντι και εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση:
«Ένας από τους πέντε ανηλίκους υπέβαλε μήνυση μαζί με δικηγόρο, η οποία ανήρτησε τις καταγγελίες στο διαδίκτυο. Αυτές υιοθετήθηκαν από 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης».
Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για γενικευμένες αντιδράσεις κατά της αστυνομικής βίας
Σημειώνεται ότι δύο αστυνομικοί του Α.Τ. Ομονοίας έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για δυσφήμηση. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για έναν τυπικό έλεγχο που προήλθε από πληροφορίες ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας, για τον οποίο ερευνάται αν υπήρχαν εκτροπές, που αν διαπιστωθούν θα πέσουν κεφάλια.
Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για γενικευμένες αντιδράσεις κατά της αστυνομικής βίας, χωρίς να έχει τελειώσει η έρευνα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται μία απειλητική ανακοίνωση της επωνυμίας «Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός» που γράφει ανατριχιαστικά:
 «…τα παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ. απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι άξιοι να μην τους αναγνωρίζουν ούτε οι μάνες τους όταν θα βρομίζουν τα νεκροκρέβατα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Οι εχθροπραξίες θα συνεχιστούν».
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν αυτές οι καταγγελίες να προκαλέσουν αντίποινα σε βάρος ένστολων και καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικές υπηρεσίες.



thetoc.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια