Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Βύρων Πολύδωρας υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ

Η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. «Θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος του
ΕΣΡ ως τιμητική, αλλά κυρίως ως πρόταση για μια θέση ευθύνης», είπε ο ίδιος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Πρόσθεσε ότι θα επικοινωνήσει τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στους οποίους θα εκθέσει τις σκέψεις του.
«Δεν πάει άλλο αυτό το αδιέξοδο», είπε ακόμα και τόνισε: «Θέλω να είμαι παράγων εξομάλυνσης, θεσμικής και εθνικής, διότι μόνο έτσι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα»
Όπως είπε, στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ περιλαμβάνεται και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι θα προταθεί πρόεδρος που η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.
Η συγκρότηση του Συμβουλίου είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων, τονίζουν πηγές από την κυβέρνηση και κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη διαρκή, μέχρι σήμερα, άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλει στη συγκρότησή του, γεγονός που «αποτελεί θεσμική παρεκτροπή».
Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας, λέει το Μαξίμου και προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.
Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση θα προτείνει στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου «το οποίο η Ν.Δ. δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει» προκειμένου «ο ελληνικός λαός να βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της Ν.Δ. είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού».

Η αντίδραση της Ν.Δ.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:
«Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια