Η «απαγωγή» του γιου του Βούτση και τα αναπάντητα ερωτήματα

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι καταγγελίες του γιου του προέδρου του κοινοβουλίου, Γιώργου Βούτση-Βογιατζή, ο οποίος με κείμενό του που
αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μιλάει για «απαγωγή» του από μυστικές υπηρεσίες.
Η απίστευτη ιστορία που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής θα μπορούσε άνετα να αποτελεί σενάριο χολιγουντιανής ταινίας. Παιχνίδια πρακτόρων, συνωμοτικές ενέργειες, μυστικές υπηρεσίες με υπερκοριούς, εξοντωτικές ανακρίσεις και εκφοβισμοί περιέχονται στα όσα αφηγείται ο γιος του προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από το κείμενου του γιου του πρόεδρου της ελληνικής Βουλής η περιπέτειά του ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο Μεξικό και κορυφώθηκε με το τετ-α-τετ του με τους τέσσερις πράκτορες και την κράτησή του για σχεδόν 24 ώρες. Την ίδια ώρα όμως πολλές είναι οι απορίες για το πώς ένα τόσο σοβαρό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον γιο του τρίτου τη τάξει πολιτειακού άρχοντα στη χώρα μας κρατήθηκε στην αφάνεια, έως ότου δημοσιευτεί από τον ίδιο, ενώ παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν να δοθούν περαιτέρω απαντήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών για τις διαδικαστικές ενέργειες στην απελευθέρωση του Έλληνα υπηκόου.
Παράλληλα τα γραφόμενα του Γιώργου Βούτση- Βογιατζή προκαλούν προβληματισμό ;όπως αναφέρει το protothema.gr,  καθώς από ό,τι φαίνεται ο γιος του Νίκου Βούτση έχει μπει στις λίστες των ξένων μυστικών υπηρεσιών ως ύποπτος για θέματα τρομοκρατίας, ενώ μαρτυρούν το φακέλωμα τόσο του ίδιου όσο και κάποιων φίλων του από τη CIA και τη Μ16. Πάντως μέχρι στιγμής τόσο ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, όσο και η ελληνική κυβέρνηση, τηρούν σιγή ιχθύος και δεν έχουν σχολιάσει με κάποια επίσημη δήλωσή τους το περιστατικό.


«Ήμουν αόρατος για 24 ώρες»
Σύμφωνα με τα όσα εξιστορεί ο γιος του προέδρου της ελληνικής Βουλής, όλα ξεκίνησαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Εκεί η υπάλληλος της εταιρίας με την οποία θα ταξίδευε μαζί με δύο φίλους του για το Μεξικό του ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να κάνει check in για τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Αρχικά, όπως ο ίδιος αναφέρει επικαλέστηκαν τεχνικό πρόβλημα, ενώ στη συνέχεια λόγους ασφαλείας. Τελικά ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με την υπόσχεση των υπαλλήλων της British Airways ότι το check in θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου όπου ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός για το Μεξικό. Ωστόσο, στην αγγλική πόλη ο γιος του προέδρου της ελληνικός Βουλής καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ενέδρας των μυστικών υπηρεσιών, καθώς ούτε εκεί έγινε ο απαραίτητος έλεγχος με αποτέλεσμα να ανέβει και πάλι στο αεροπλάνο με κάρτα επιβίβασης. »Αποφάσισα να μπω στο αεροπλάνο, παρότι χωρίς check in δεν είσαι δηλωμένος στην πτήση. Η απόφασή μου ήταν λαθεμένη, όπως αποδείχτηκε, αφού χωρίς τη διαδικασία του check in γίνεσαι αόρατος στην πτήση. To boarding pass αποτέλεσε το τυράκι για να ενδώσω στην ενέδρα των μυστικών υπηρεσιών αφού με μια τρίπλα νομιμοφάνειας εξασφάλισαν τη συγκατάθεσή μου. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η εξαφάνισή μου από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής(CIA) oι οποίες σε συνεργασία με την British Airways oργάνωσαν την υπερατλαντική απαγωγή μου», λέει στο κείμενό του που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής.

athesss-indimedia-keimeno-voutsi-1300


«Μου είπαν ότι συμμετέχω σε επαναστατικές ομάδες»
Όταν ο γιος του προέδρου της Βουλής έφτασε στην πόλη του Μεξικού, βίωσε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια.
Όπως ο ίδιος καταγγέλλει οδηγήθηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου ανακρίθηκε και φωτογραφήθηκε από τέσσερις άνδρες. Μάλιστα οι… ανακριτές του ήταν τόσο καλά ενημερωμένοι για το παρελθόν του ατόμου που είχαν απέναντί τους, καθώς του γνωστοποίησαν ότι ξέρουν για την ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για την «απαλλοτρίωση» τράπεζας το 2007. «Όταν έφθασα στην πόλη του Μεξικού, στη διαδικασία ελέγχου, μου ανακοίνωσαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το διαβατήριο και με οδήγησαν, μαζί με τους δύο συνταξιδιώτες μου σε ένα ειδικό χώρο. Εκεί εμφανίστηκαν μετά από λίγη ώρα τέσσερα άτομα με πολιτικά τα οποία άρχισαν να μας φωτογραφίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, μας έκαναν σωματικό έλεγχο, μας αφαίρεσαν τα κινητά μας τηλέφωνα και ζήτησαν τις ταυτότητές μας.
Επικεντρώθηκαν σ’ εμένα ρωτώντας με εάν έχω απασχολήσει τη δικαιοσύνη και για τι είδους αδίκημα, ενώ μετά από λίγη ώρα αποδείχτηκαν καλά διαβασμένοι, δείχνοντάς μου με τα δάχτυλά τους την ποινή κάθειρξής μου για απαλλοτρίωση τράπεζας. Ακολούθησε η «ανάκρισή» μου σε ένα γραφείο, παρουσία ενός αγνώστου άνδρα, που πραγματοποιήθηκε μέσω ανοιχτής τηλεφωνικής ακρόασης από κλιμάκιο Αμερικανών. Η «ανάκριση» παραμένει σε εισαγωγικά αφού μόνο ερωτήσεις δεν μου έκαναν. Μου γνωστοποίησαν ότι δεν είμαι ένας κοινός ληστής τράπεζας αλλά ότι συμμετέχω σε επαναστατικές ομάδες, ότι είμαι εκπαιδευμένος σε όπλα και εκρηκτικά. Μετά ακολούθησαν ερωτήσεις κάποιες από τις οποίες ήταν εάν οι συνταξιδιώτες μου συμμετείχαν στην απαλλοτρίωση του 2007, τους λόγους επίσκεψής μου στο Μεξικό και αν εργάζομαι» γράφει σε κάποιο άλλο σημείο του κειμένου του ο Γιώργος Βούτσης- Βογιατζής.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Έλληνα που βρέθηκε στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών, μετά την ανάκριση κρατήθηκε για αρκετές ώρες σε ένα κελί το οποίο… σαρώνονταν από προηγμένα συστήματα παρακολούθησης. «Στη συνέχεια με οδήγησαν στο γραφείο μετανάστευσης για να με ενημερώσουν επισήμως ότι για το μεξικανικό κράτος θεωρούμαι τρομοκράτης και ότι είμαι ανεπιθύμητος στη χώρα τους. Κατόπιν επέτρεψαν στους συνταξιδιώτες μου να βγουν από το αεροδρόμιο και εμένα με οδήγησαν σε ένα ειδικό χώρο κράτησης. Καθ’όλη τη διάρκεια της κράτησής μου μιλούσαν μόνο στα ισπανικά και όταν ζητούσα φωναχτά τα αυτονόητα με έβριζαν και μου έλεγαν να το βουλώσω στα ισπανοαγγλικά (shut up perro ). Ο χώρος κράτησής μου είχε 6 κάμερες και ήταν παγωμένος. Επί 24 ώρες δεν μου έδωσαν νερό και φαγητό, ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου ξύπνησα από τον ήχο οπλίσματος όπλου έξω από την πόρτα κράτησής μου.
Μετά από μια ημέρα κράτησης, οι αστυνομικές αρχές άφησαν τον Έλληνα υπήκοο να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Έλληνα πρόξενο στο Μεξικό, ενώ μετά την επικοινωνία επέστρεψε στο χώρο κράτησης του. «’Επτά ώρες αργότερα, ξαφνικά, αστυνομικές δυνάμεις του Μεξικού άνοιξαν την πόρτα και τρέχοντας και χωρίς να μου παραδώσουν μέρος από τα προσωπικά μου αντικείμενα με επιβίβασαν σε ένα αεροπλάνο της British Airways, όπου οι αεροσυνοδοί με ενημέρωσαν ότι επιστρέφω στο Λονδίνο και ότι είναι υποχρεωμένοι κατά τη διάρκεια της πτήσης να κρατούν το διαβατήριό μου. Στο Λονδίνο απαγόρευσαν σε φιλικό μου πρόσωπο να με συναντήσει εντός του αεροδρομίου λέγοντας ότι είμαι κρατούμενος και επιβεβαιώνοντας έτσι τη σύμπραξη των αγγλικών υπηρεσιών στην τριήμερη υπερατλαντική απαγωγή μου».


Ελεύθερος Τύπος
.