Εν ενεργεία στρατιωτικοί κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και μήνυση για δημοσίευση προσωπικών δεδομένων

Αναδημοσίευση ανακοίνωσης του συνδέσμου εν εν ενεργεία στελεχών αεροπορίας (ΣΕΕΝΣΑ) που εκδόθηκε χθες.

"Σήμερα
6 Οκτωβρίου είκοσι οκτώ εν ενεργεία στρατιωτικοί των οποίων προσωπικά τους δεδομένα, διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν αδικαιολόγητα στο διαδίκτυο (δ/νσεις κατοικίας και αριθμοί στρατιωτικής ταυτότητας ) συνέταξαν και απέστειλαν την κάτωθι ανακοίνωση, την οποία και γνωστοποιούμε προς ενημέρωση και αξιολόγηση της Πολιτικής κ Στρατιωτικής μας Ηγεσίας, των Βουλευτών της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας, των στρατιωτικών συντακτών, των Ενώσεων – Συνδέσμων Στρατιωτικών και όλων των συναδέλφων στρατιωτικών όλων των κλάδων. Υπενθυμίζεται ότι κάποιοι στρατιωτικοί εκ των είκοσι οκτώ, αποτελούν και μέλη του ΣΕΕΝΣΑ.

Την 23η Σεπτεμβρίου 2016 καταθέσαμε διά της πληρεξουσίας δικηγόρου και Νομικής Συμβούλου του ΣΕΕΝΣΑ κας Λυδίας Βεντήρη,  Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά των κ.κ. Τσουκαράκη Ανέστη και Καρβουνόπουλου Παράσχου, με την παράλληλη υποβολή αιτήματος χορήγησης προσωρινής διαταγής, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το αίτημα προσωρινής διαταγής άλλως προσωρινής δικαστικής προστασίας που υποβάλαμε στο ως άνω Δικαστήριο συζητήθηκε την 29η Σεπτεμβρίου 2016, οπότε και έγινε δεκτό διατάσσοντας συγκεκριμένα την προσωρινή απαγόρευση της επαναδημοσίευσης του εν λόγω επίμαχου δημοσιεύματος με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο αλλά και από το οποιοδήποτε άτομο, μέχρι τουλάχιστον τη συζήτηση της κύριας αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων, της οποίας η δικάσιμος προσδιορίστηκε για την 19η Δεκεμβρίου 2016.

Ταυτόχρονα, οι θιγόμενοι από το επίμαχο δημοσίευμα είκοσι οχτώ εν ενεργεία στρατιωτικοί κατέθεσαμε επίσης διά της πληρεξουσίας δικηγόρου κας Λυδίας Βεντήρη, μήνυση κατά των κ.κ. Τσουκαράκη Ανέστη και Καρβουνόπουλου Παράσχου για παραβίαση προσωπικών μας δεδομένων μέσω ιστοσελίδων, η οποία και βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το θέμα κρίθηκε από μέρους μας εξαιρετικά σοβαρό και αποτέλεσε υποχρέωση αλλά και δικαίωμά μας ως πολίτες αλλά και ως εν ενεργεία στρατιωτικοί να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, προστατεύοντας εμάς και τις οικογένειες μας. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου αφενός να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια μας, που βάλλεται από τέτοιου είδους συναδελφικές και δημοσιογραφικές συμπεριφορές και αφετέρου να κατανοήσουμε τον λόγο που προέβησαν οι προαναφερθέντες κύριοι σε αυτήν την πρωτοφανή δημόσια έκθεση προσωπικών δεδομένων εν ενεργεία στρατιωτικών. Το δικαίωμά του κάθε στρατιωτικού να συμμετέχει, να εκφράζεται και να εκπροσωπείται από τα νέα συλλογικά όργανα που θα κληθεί να εκλέξει βάση του Ν.4407/16, πρέπει και είναι για όλους αδιαπραγμάτευτο.
Στην Δημοκρατία, στην Δικαιοσύνη και στις Ένοπλες Δυνάμεις, προσπάθειες δημιουργίας φοβικών συνδρόμων και ψευδών εντυπώσεων, πέφτουν στο κενό και εκτίθενται άμεσα στη συνείδηση όλων των συναδέλφων στρατιωτικών."

                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΕΕΝΣΑ
                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     
                        Ανθσγος ΤΣΕ                      Σγος ΥΔΚ
                      Ηλίας Κολλύρης                Δημήτρης Ρώτας
                        6983513027                     69835084
.