Κρήτη: Τη Δευτέρα η συνέχεια της δίκης των "ληστών με τα καλάσνικοφ"


Τη Δευτέρα (31/10) συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση των φερόμενων «ληστών με τα καλάσνικοφ», οι οποίοι κατηγορούνται -μεταξύ άλλων- για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris, στη Χερσόνησο, τον Ιούνιο του 2015. Μετά από δυο συνεδριάσεις και έπειτα από διακοπή περίπου δύο εβδομάδων, η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δικαστηρίου, η ακροαματική διαδικασία περιλάμβανε καταθέσεις των αστυνομικών που είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση σύλληψης των ληστών στη Χερσόνησο. Σύμφωνα με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τα δύο άτομα που κρατούσαν τα πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ ήταν ο 30χρονος ντόπιος που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ο έτερος Κρητικός που συμμετείχε στην εν λόγω ληστεία, και για τον οποίο η υπόθεση έχει διαχωριστεί, καθώς μετά τον τραυματισμό του εκείνη τη μέρα παραμένει σε κωματώδη κατάσταση.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί ενώπιον της Έδρας, ο τρίτος της "παρέας", ο 34χρονος Αρμένιος, ήταν οπλισμένος με πιστόλι. Σύμφωνα πάντα με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ο 34χρονος ήταν αυτός ο οποίος κράτησε όμηρο έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου. Σημειώνεται, πάντως, ότι, σύμφωνα με τη κατάθεση του ίδιου του υπαλλήλου στο Δικαστήριο, αυτός που τον κρατούσε όμηρο ήταν ο άνδρας ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι κι έκτοτε βρίσκεται σε κώμα. Εξάλλου, ο εν λόγω υπάλληλος υποστήριξε ότι κατάφερε να ξεφύγει μόνος του από τα χέρια του ληστή.
Όπως κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης οι αστυνομικοί, αντίκρισαν τους ληστές, οι οποίοι είχαν προτεταμένα τα όπλα τους. Τους φώναξαν τότε να παραδοθούν, κάτι που - σύμφωνα με τους ίδιους - δεν έγινε. Όπως ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί, κάποιος από τους ληστές πυροβόλησε, με αποτέλεσμα αυτοί να απαντήσουν και να ξεκινήσει η ανταλλαγή πυρών, η οποία κατέληξε στον τραυματισμό των δραστών και τη σύλληψή τους.


"Βαρύ" κατηγορητήριο 
Βασικοί κατηγορούμενοι στη δίκη είναι δύο άτομα: Ένας 30χρονος Κρητικός κι ένας 34χρονος Αρμένιος, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμη ντόπιο, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα, φέρονται να λήστεψαν τον προπερασμένο Ιούνιο το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου "Creta Maris", στη Χερσόνησο. Εκτός από τους δύο φερόμενους ληστές, δικάζεται και μία αλλοδαπή γυναίκα, η οποία βαρύνεται με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς φέρεται να προσπάθησε να εξαφανίσει κοσμήματα και τηλεφωνικές συσκευές από το σπίτι του 34χρονου Αρμένιου, μετά τη σύλληψη του τελευταίου. Σημειώνεται ότι τόσο ο 30χρονος ντόπιος, όσο και ο 34χρονος βαρύνονται με μια σειρά συνολικά 13 πράξεων, εκ των οποίων οι έξι συνιστούν κακουργήματα. 

πηγή: neakriti.gr