Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου στον Ερντογάν


Ανησυχίες για πιθανή ένταση στο Αιγαίο δημιουργεί η άνευ προηγουμένου πρόκληση του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβήτησε ευθέως το status quo στο Αιγαίο.
Μετά τις δηλώσεις Ερντογάν η Τουρκία εξέδωσε δύο νόταμ, σε απάντηση αντίστοιχων ελληνικών, με τις οποίες αναγγέλλονται ασκήσεις από την Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές του Αιγαίου, που εμπίπτουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο πρόεδρο, παρότι απευθυνόταν σε εσωτερικό ακροατήριο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Η ελληνική κυβέρνηση κινείται στη γραμμή της απαρέγκλιτης τήρησης της Συνθήκης της Λωζάνης από όλους, όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο. Σκληρή απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν. Ο Προκόπης Παυλόπουλος διαμήνυσε ότι η τήρηση του διεθνούς δικαίου είναι υποχρεωτική και η μη τήρησή της επισείει κυρώσεις.

«Η Τουρκία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί conditio sine qua non για το αν και κατά πόσον ένα κράτος αξίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοκρατικώς οργανωμένων μελών της Διεθνούς Κοινότητας. Και η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου, άρα η τήρησή της είναι υποχρεωτική και, επομένως, οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος από την Καλαμάτα.

πηγή: Antennanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια