Η επιτροπή είχε ζητήσει ανάκληση της άδειας του τραγικού πιλότου, Τα ερωτήματα για το αεροσκάφος και το ξάδελφο της ... υπουργού

Η συγκεκριμένη φωτογραφία από το βίντεο με τα παράτολμα ακροβατικά εγχειρήματα που είχε ανεβάσει στο youtube ο μοιραίος πιλότος του τσέσνα που συνετρίβει στα Καλάβρυτα, υπήρξε η
αφορμή -σύμφωνα με έγκυρες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr- για την αποστολή κλήσης στην επιτροπή διερευνησης ατυχημάτων του 32χρονου σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κι εδώ ακριβώς ξεκινούν τα παράδοξα, με πρώτο την ασύμβατη ιδιότητα του εν ενεργεία σμηναγού με αυτή του εκπαιδευτή σε αερολέσχη.

Στο βίντεο που κίνησε πριν από περίπου δύο μήνες το ενδιαφέρον τς επιτροπής διερεύνησης ατυχημάτων, καταγράφονται παρεκβάσεις από τους κανονισμούς για την ασφάλεια των πτήσεων, ενώ εντύπωση όπως επίσης σημειώνεται προκαλεί, η καθυστέρηση εντοπισμού του σκάφους, καθώς εικάζεται ότι το εκπαιδευτικό αεροπλάνο δεν είχε ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού σε περίπτωση συντριβής (ELP).

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα έρχεται να προστεθεί ως ειδικού αξιολογικά βάρους η επισήμανση, πως ο πρόεδρος της αερολέσχης για λογαριασμό της οποίας ασκούσε καθήκοντα εκπαιδευτή ο ΄σατυχος σμηναγός, είναι στενός συγγενής κορυφαίας υπουργού.


Δείτε τα βίντεο

.