Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς δρούσε το διεθνές κύκλωμα προώθησης αλλοδαπών

Σοβαρά στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας ενός τεράστιου εξω-τραπεζικού δικτύου «μαύρου χρήματος» με «συνδέσμους» σε πολλές χώρες μέσω του οποίου διακινούνταν κεφάλαια
εκατομμυρίων  αποκαλύπτεται πίσω από το τεράστιο κύκλωμα διακίνησης και προώθησης παράνομων μεταναστών και προσφύγων μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου.
Η εμπλοκή της Κρήτης, από την οποία ξεκίνησε το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης, είναι κομβική.
Μετά την επίτευξη του στόχου, δηλαδή την πραγματοποίηση της πτήσης του ενδιαφερόμενου στον τελικό προορισμό του, η πληρωμή μπορούσε να γίνει οπουδήποτε υπήρχε «πυρήνας» του παρα-τραπεζικού δικτύου, είτε σε Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, είτε σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και πολυεπίπεδη. Πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει 30χρονος  Σύρος, ο οποίος διέμενε στο Ηράκλειο.
Αυτός μαζί με δύο ακόμα συμπατριώτες του, οι οποίοι επίσης ζουν στο Ηράκλειο, εμφανίζονται ως «διαχειριστές» στο κύκλωμα.
Καταλυτικό ρόλο φέρεται επίσης να έχει Έλληνας που συνελήφθη στην Αθήνα αλλά και  εργαζόμενη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, η οποία φέρεται σύμφωνα με την Αστυνομία να εισέπραττε ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό ανά κεφάλι που περνούσε από τον έλεγχο και ταξίδευε στο εξωτερικό.
Την υπόθεση χειρίστηκε η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από το φετινό καλοκαίρι.
Αυτό που τονίζεται είναι ότι το εν λόγω κύκλωμα ήταν άριστα οργανωμένο και είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα πλέγμα εμπιστοσύνης στις επαφές και στις συναλλαγές του.
Για κάθε κεφάλι, η ταρίφα ήταν από 3.500 έως 4000 δολάρια, ενώ για τα παιδιά η τιμή ήταν 2000 δολάρια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εργαζόμενη στο αεροδρόμιο φέρεται να έπαιρνε ανά άτομο ποσό 1000 ευρώ.
Η ίδια φέρεται να είχε επαφή μόνο με ένα άτομο, το οποίο συνελήφθη στην Αθήνα.
Από τους ένδεκα συλληφθέντες, οι εννέα οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρονται από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρουν και εκείνοι το δρόμο της δικαιοσύνης.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και οι απολογίες τους αναμένονται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

cretalive.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια