Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρχαιοκάπηλοι ρήμαξαν μοναστήρι και ιερούς ναούς

Δεν είχαν το Θεό τους... είχαν όμως το φυσικό δικαστή τους. Ποινές κάθειρξης από έξι έως και δέκα χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε έξι Ρουμάνους, που
κατηγορούνταν ότι ρήμαξαν μοναστήρι και ιερούς ναούς της Βορείου Ελλάδος, αφαιρώντας από ιερά κειμήλια μέχρι και λείψανα Αγίων.
Ανάμεσα στους ναούς-«στόχους» της σπείρας, περιλαμβάνεται το πατριαρχικό μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας που βρίσκεται στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, απ’ όπου οι δράστες, τον Απρίλιο του 2012, αφαίρεσαν τα λείψανα της Αγίας κι έκτοτε δε βρέθηκαν ποτέ.
Μάρτυρες στο δικαστήριο κατέθεσαν ιερωμένοι από εκκλησίες που δέχθηκαν τις επιθέσεις και απηύθυναν έκκληση στους κατηγορούμενους για την επιστροφή των ιερών λειψάνων, επισημαίνοντας την ανεκτίμητη, κυρίως από θρησκευτική άποψη, αξία τους.
Οι τέσσερις από τους δράστες που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, διότι οι άλλοι διαφεύγουν, ομολόγησαν τις πράξεις τους και σε ερώτηση του δικαστηρίου για την τύχη των λειψάνων της Αγίας Αναστασίας, ένας εξ αυτών απάντησε ότι πετάχτηκαν στα σκουπίδια.
Ιερωμένοι πάντως που παρέστησαν στη δίκη εκτιμούν ότι πουλήθηκαν έναντι αδρής αμοιβής σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπου η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια λατρεύεται ως θαυματουργή.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια