Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Τούρκοι αμφισβητούν με ΝΟΤΑΜ τα ελληνικά σύνορα στο Καστελλόριζο!

Σχέδιο διαρκών προκλήσεων από την Τουρκία έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που ο Ερντογάν αμφισβήτησε ευθέως τη συνθήκη της Λωζάνης. Των δηλώσεων ακολούθησε μπαράζ έμπρακτων αμφισβητήσεων με κάθε ευκαιρία, της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σήμερα η πρόκληση ήρθε για το Καστελλόριζο.

Ελλάδα και Κύπρος δέσμευσαν περιοχές για να πραγματοποιήσουν άσκηση έρευνας και διάσωσης, στην περιοχή που εκτείνεται ανάμεσα στο Καστελλόριζο και την Κύπρο.

Η ελληνο-κυπριακή άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία "Αετός 2016" έχει προγραμματιστέι για τις 18 και 19 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν το Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία καθώς και κομάντος – διασώστες της 31 ΜΕΕΔ από το Λιμενικό.

Η Τουρκία αντιδρώντας με ΝΟΤΑΜ, δηλαδή με ανακοίνωση προς τους πιλότους όλων των διερχόμενων από την περιοχή αεροσκαφών, αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε συγκεκριμένες περιοχές, λέγοντας ότι αυτές είναι στην τουρκική δικαιοδοσία.

Μάλιστα αναφέρει ένα σημείο (360456N 0295958E) στα ελληνο-κυπριακά σύνορα, λέγοντας ότι δεν αποτελεί ελληνικό σύνορο.
Παράλληλα, αναφέρει το Καστελλόριζο με την τουρκική του ονομασία (MEIS) και ζητά την αποστρατικοποίησή του.

Η Ελλάδα απάντησε από την πλευρά της ότι οι τουρκικές αιτιάσεις δεν τυγχάνουν καμίας διεθνούς νομικής βάσης και συνεπώς οι ΝΟΤΑΜs είναι άκυρες.

Δείτε τις ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας και της Ελλάδας





onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια