Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο συνταξιούχος Τόσκας, τα χημικά και τα κλάματα, Επιστολή αναγνώστη

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής(sic) Αριστεράς κατά το παρελθόν, για όσο διάστημα ήταν αντιπολίτευση, κατέκρινε τους εκάστοτε κυβερνώντες για τη χρήση δακρυγόνων και χημικών στις πορείες και τις διαδηλώσεις, που για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν το πεδίο έκφρασης της κοινωνικής πάλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την εξής λογική: η κάθε κυβέρνηση που εκπροσωπούσε το αστικό καθεστώς είναι απονομιμοποιημένη στα μάτια του κυρίαρχου λαού. Ο λαός ακυρώνει στους δρόμους και στις πλατείες τα ψηφίσματα της κυβερνήσεων. Η διεκδίκηση, με συγκεντρώσεις του λαού, των δικαιωμάτων του είναι σε κάθε περίπτωση νόμιμη. Η χρήση βίας από το αστικό καθεστώς(sic) που είναι ενάντια στα νόμιμα αιτήματα του λαού είναι παράνομη. Η χρήση βίας από το κράτος πρέπει να σταματήσει. Μονοπώλιο άσκησης βίας έχει μόνο ο λαός, που η ύπαρξή του νομιμοποιεί τη συγκρότηση του κράτους. Άρα, απαγορεύεται το κράτος που απορρέει από τον λαό να ασκεί βία εναντίον του παρόχου του!

Αυτά βέβαια ίσχυαν υπό την προϋπόθεση της ιδιότητας του αντιπολιτευόμενου στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Άπαξ και το κόμμα αναρριχήθηκε στην κυβέρνηση, με την ψήφο του λαού, οι ιδέες το κόμματος άλλαξαν και όχι μόνο στην οικονομική πολιτική.

Η ανασφάλεια που έχει γεμίσει στελέχη και μέλη του κυβερνώντος κόμματος πια είναι μεγάλη. Τόσες προσπάθειες να κατακτήσουν την εξουσία, ως απόγονοι των «αγωνιστών» του 1943, του 1944 και του αδελφοκτόνου 1946-1949, κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό. Μέσα σε σύντομο χρόνο ο λαός γεύτηκε την ριζοσπαστική αριστερά, η οποία ξόρκιζε πάντοτε την Δεξιά. Φαίνεται ότι η κατάκτηση της εξουσίας μετέτρεψε τους ριζοσπάστες αριστερούς σε ακραιφνής αντιδραστικούς, οι οποίοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τη διατήρηση της νομής της εξουσίας. Όπως όπως.
Ακόμη και αν οι ίδιοι ποδοπατούν αρχές και αξίες που σημαιοστόλιζαν τους αγώνες τους και δικαίωναν τη μαχητική τους διάθεση.

Η σκέψη της απώλειας της εξουσίας προτού καλά - καλά καρπωθούν όλα τα αγαθά της, καθιστά τους νυν κυβερνώντες απερίσκεπτους με προοπτική όξυνσης της κρατικής τους συμπεριφοράς, κάτι που θα τους καταστήσει και επικίνδυνους.
Έτσι εξηγείται η αλλοιωμένη εφαρμογή των εξαγγελιών τους, η καθόλου εφαρμογή των ιδεών τους και η πλήρης αθέτηση των αρχών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, της σκλήρυνσης του αστικού καθεστώτος που εκπροσωπείται από τους αριστερούς ριζοσπάστες και μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά σε άλλου είδους καθεστώς, την 3η-10-2016 οι συνταξιούχοι και λοιποί ηλικιωμένοι ένιωσαν το βαρύ χέρι της επιβολής του κράτους. Επαναφέροντας στη μνήμη μας εποχές διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη, οπότε συνταξιούχοι εδάρησαν ανηλεώς και ακόμη και οι αστυνομικοί απωθήθηκαν με χημικά από συναδέλφους τους, η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας (κατ’ ευφημισμόν) του Πολίτη έδωσε εντολή για σκληρή αντιμετώπιση των συγκεντρωμένων για να “μην ταράξουν τους κύκλους” του Πρωθυπουργού τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης. Άνθρωποι, που αρκετοί εξ αυτών εμπιστεύτηκαν το χαμογελαστό και ήρεμο προσωπείο του Αλέξη Τσίπρα, προδόθηκαν και στην ηλικία αυτή τα συναισθήματα της απόρριψης και της απογοήτευσης είναι ιδιαίτερα έντονα. Όλα όσα πίστεψαν τους διέψευσαν και όλοι σε όσους βασίστηκαν τους “άδειασαν”.

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες της αγωνίστριας του ΕΑΜ, του ΔΣΕ, πρώην αξιωματικού των ανταρτών και συμβόλου της εθνικής αντίστασης, Κατίνας Μανιταρά, να έχει σφραγίσει τη μύτη της με εφημερίδα από τα χημικά της αριστερής κυβέρνησης.

Κλείνοντας την αναφορά αυτή, θα φυλάξουμε διακριτή θέση σε έναν άλλο αξιωματικό, του ΕΣ αυτή τη φορά, που είπε ότι είναι συνταξιούχος. Δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο, αλλά για τον Αναπληρωτή Υπουργό Προ.Πο., Ν. Τόσκα, αγωνιστή κατά της δικτατορίας και συντρόφου του Ν. Κοτζιά στο κίνημα “Πράττω”. Αφού τα άκουσε από τον αμέτοχο – σοβαρολογούμε – Πρωθυπουργό, βγήκε δημόσια να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη ρίψη χημικών. Ο αρμόδιος Υπουργός ανέλαβε την ευθύνη που ήδη έχει και του αναλογεί. Ξάφνιασμα προκαλεί το αυτονόητο της δήλωσής του. Δρομολόγησε ο συνταξιούχος κ Τόσκας έρευνα για να βρεθεί ο υπαίτιος της χρήσης χημικών, ενώ έχει αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη!;! Ταραχή; Φόβος απομάκρυνσης από τον υπουργικό θώκο;
Ό,τι και να ‘ναι, ελπίζουμε ο Υπουργός, ο οποίος παρ’ ό,τι ανέλαβε την ευθύνη αλλά δεν παραιτήθηκε και ρίχνει μομφές κατά στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. να μην ολοκληρώσει το μονόπρακτο, που έχει σκοπό τη διατήρηση της υπουργικής του δύναμης, με κλάματα. Τον παρακαλούμε να σεβαστεί τουλάχιστον τη στολή που κάποτε είχε την τιμή να φοράει.
 
Αριστείδης ο…μάταιος
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια