Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιερώνυμος: η Εκκλησία "γεννάει" τους πολίτες, δεν τους χωρίζει

Ιερώνυμος: η Εκκλησία "γεννάει" τους πολίτες, δεν τους χωρίζει
Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο κήρυγμά του κατά τον εσπερινό του Αγίου Δημητρίου που τελέσθηκε στον ομώνυμο δήμο.
Αναφερόμενος στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία είπε ότι δεν απευθύνεται μόνο στους χριστιανούς. «...βλέποντας αυτές τις ημέρες χιλιάδες ανθρώπους να έρχονται στην Εκκλησία αναρωτιέμαι πώς να τους χωρίσω; Για την πολιτεία είναι οι πολίτες και για μένα οι πιστοί. Δεν χωρίζονται αυτοί οι άνθρωποι. Και αυτό με απασχολεί έντονα. Τι θα πω; Όποιος είναι χριστιανός να περάσει και όποιος δεν είναι να φύγει;»

Για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας και τη σχέση που έχει διαμορφώσει ο κάθε φορέας με τους πολίτες, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι την Πολιτεία τη δημιουργούν οι πολίτες, ενώ τους πολίτες τους «γεννάει» η Εκκλησία. Προσδιορίζοντας τη σχέση των πολιτών με την Εκκλησία είπε «... η σχέση μας είναι «μητρική» και όχι διοικητική. Πώς θα χωριστεί η μάνα από το παιδί; Ποια μάνα θα το έκανε αυτό;»

Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος ότι στην Εκκλησία δεν υπάρχει χωρισμός, αλλά ελευθερία. Επεσήμανε μάλιστα πως αν κάποιος θέλει μπορεί να φύγει και όταν θελήσει να επιστρέψει, η μάνα Εκκλησία θα είναι εδώ και θα τον περιμένει.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στο κήρυγμά του και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο λαός στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας που έχει αποδέκτες τους μη έχοντες.

Στον Εσπερινό παρέστησαν, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά. Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

πηγή: cnn

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια